Головна Новини Суспільство Кримінал Закохана українка передала 500 тис. гривень інтернет-шахраю: як її ошукали
commentss НОВИНИ Всі новини

Закохана українка передала 500 тис. гривень інтернет-шахраю: як її ошукали

Українка після спілкування на сайті знайомств втратила пів мільйона гривень, які надіслала шахраям.

19 червня 2024, 14:40 comments1077
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Жителька Прикарпаття потрапила в аферу та переказала незнайомому чоловіку півмільйона гривень. Таким чином, жінка хотіла, аби її "коханий" приїхав в Україну з Сирії. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Головне управління Національної поліції в Івано-франківській області.

Закохана українка передала 500 тис. гривень інтернет-шахраю: як її ошукали

Українка на сайті знайомств втратила пів мільйона гривень. Фото з відкритих джерел

56-річна мешканка Івано-Франківська у застосунку онлайн-знайомств почала активно спілкуватись з іноземцем. Чоловік представився їй лікарем, який працює в Сирії. Після тісного спілкування чоловік заявив, що хоче одружитись з українкою, однак не може цього, адже йому потрібен дозвіл на виїзд з Сирії.

Шахрай розповів жінці, що їй потрібно написати лист в ООН та дав фіктивну адресу організації. Українка написала на пошту і отримала у відповідь реквізити від нібито представника ООН на оплату дозволу виїзду її інтернет-друга, які також включали страхування та переліт.

Жінка перерахувала кошти на надіслані реквізити кількома платежами на загальну суму майже 500 тис. гривень. Коли ж вона зрозуміла, що стала жертвою шахраїв, то звернулась до поліції, яка відкрила кримінальну справу.

"Поліцейські закликають громадян не перераховувати гроші невідомим особам, які під приводом дружби чи романтичних стосунків втираються в довіру та під різноманітними приводами просять надіслати гроші", — рекомендує поліція.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про новий вид шахрайства, який отримав назву квішинг. Він базується на використанні фіктивного QR-коду відсканувавши який можна втрати гроші.

Також "Коментарі" писали про злодія, який намагався ошукати пенсіонера на мільйон гривень, але потрапив у його пастку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини