Головна Новини Суспільство Кримінал Захопив судно: український суд вперше розгляне справу про піратство
commentss НОВИНИ Всі новини

Захопив судно: український суд вперше розгляне справу про піратство

Чоловік спеціально влаштувався у службу берегової охорони

17 серпня 2021, 14:55
Поділіться публікацією:

Розслідування у провадженні про піратство, що вчинене громадянином України, завершено. Обвинувальний акт передано до суду. Про це повідомляють у пресслужбі Офісу Генерального прокурора.

Захопив судно: український суд вперше розгляне справу про піратство

Українець захопив судно в Індійському океані, фото Офісу Генпрокурора

Українця підозрюють ще й в підробленні посвідчення військового офіцера Збройних Сил України (ЗСУ). Обвинувачення висунуто за чотирма статтями Кримінального кодексу України: частиною 1 статті 446, частиною 5 статті 27, частиною 3 статті 358, частиною 4 статті 358.

З матеріалів справи відомо, що українець вчинив злочини в липні 2020 року. Чоловік захопив морське судно, що курсувало під прапором Маршаллових островів в межах нейтральних вод Індійського океану.

Для піратства підозрюваний влаштувався на роботу в службу охорони іноземної компанії. Чоловік надав роботодавцям підроблений військовий квиток ЗСУ. Використовуючи табельну вогнепальну зброю та судно охорони, підозрюваний вчинив піратські дії. Українець вирішив таким чином заробити грошей й вчинив грабіж екіпажу захопленого судна. Отримавши 500 тисяч доларів США, чоловік покинув судно.

У ході слідства було встановлено особу підозрюваного. Чоловіка затримали поліціянти під керівництвом Головного слідчого управління Служби безпеки України. Суд обрав чоловікові запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Наразі підозрюваний перебуває в ізоляторі та чекає на рішення суду. У судовому засіданні публічне обвинувачення підтримуватимуть прокурори Офісу Генерального прокурора.

Як повідомляв портал "Коментарі",  затримано організатора банди, що допомагала іноземцям перетинати український кордон.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини