Головна Новини Суспільство Кримінал Допомагали іноземцям перетинати український кордон: кого підозрює поліція
commentss НОВИНИ Всі новини

Допомагали іноземцям перетинати український кордон: кого підозрює поліція

Затриманому вже оголосили про підозру, його вважають організатором незаконної схеми

16 серпня 2021, 19:00
Поділіться публікацією:

Поліціянти Закарпаття 16 серпня затримали підозрюваного в підробці документів для нелегальних мігрантів та незаконному переправленні людей через кордон. Про це повідомляють в прес-службі Міністерства внутрішніх справ.

Допомагали іноземцям перетинати український кордон: кого підозрює поліція

Затримали підозрюваного в підробці документів, фото Нацполіції

Відомо, що 36-річний житель Перечина діяв не сам, а зі спільниками. Чоловік отримував з кожного, кому надавав допомогу в перетині кордону по 1800 євро. Стільки коштували підроблені документи за допомогою лазерного гравіювання.

Міграційна поліція затримала чоловіка під час отримання винагороди від іноземців у  сумі 5800 доларів США. За цю суму підозрюваний обіцяв зробити замовникам документи для переміщення між країнами Європи й допомогти їм перетнути кордон поза пунктами пропуску. Наразі затриманий перебуває в ізоляторі. Суд обиратиме йому запобіжний захід.

Мешканцю Перечина інкримінують вчинення злочинів передбачених частиною 3 статті 358 та частиною 3 статті 332 Кримінального кодексу України (підроблення документів вчинене групою осіб та незаконне переправлення осіб через державний кордон України). Чоловікові вже оголосили про підозру, його вважають організатором незаконної схеми.

У будинку затриманого були проведені обшуки. Поліціянти вилучили електронні носії, технічні пристрої, автівку, документи. Також проведено обшуки і в помешканнях спільників затриманого. Вилучені речі відправили на експертизу. Наразі досудове розслідування у рамках провадження триває.

Як повідомляв портал "Коментарі", у прикордонних населених пунктах з Угорщиною українці отримують безкоштовне щеплення від COVID-19.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини