Головна Новини Суспільство Кримінал За які послуги український чиновник зажадав 90 тисяч доларів
commentss НОВИНИ Всі новини

За які послуги український чиновник зажадав 90 тисяч доларів

Над розкриттям справи працювали детективи НАБУ під прикриттям

23 серпня 2021, 16:05
Поділіться публікацією:

За які послуги український чиновник зажадав 90 тисяч доларів

Український чиновник із держкомісії вимагав 90 тисяч доларів, фото з відкритих джерел

Члена Комісії з регулювання азартних ігор і лотерей підозрюють у вимаганні та отриманні неправомірної винагороди в сумі 90 тисяч доларів США. Про це повідомляють у пресслужбі Національного антикорупційного бюро України (НАБУ).

Відомо, що затримали чоловіка 20 серпня правоохоронці разом із детективами НАБУ і прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Службовець отримував долари, коли його заарештували силовики. Суму в 90 тисяч доларів член комісії вимагав із бізнесменів, охочих отримати ліцензії на відкриття грального закладу відповідно до останніх змін у законодавстві.

Член комісії обіцяв за плату сприяти в отриманні необхідних дозволів і ліцензій. Чиновник обіцяв сприяти тому, щоб комісія прийняла рішення про те, що дозволяє відкривати гральні заклади у приміщеннях, які були представлені на її розгляд підприємцями з Чернігівської та Запорізької областей.

Після отримання дозволів член комісії запевнив замовників, що вони точно отримають ліцензії на роботу гральних закладів у цих приміщеннях. Відомо, що в розкритті зазначеної робочої схеми взяли участь детективи НАБУ, які працювали під прикриттям.

Попередньо чиновнику інкримінують скоєння злочинів, передбачених частиною 3 статті 28 і частиною 4 статті 368 Кримінального кодексу України.

У матеріалах розслідування йдеться, що затриманий на момент слідства виконував обов'язки голови Комісії з регулювання азартних ігор і лотерей.

Зараз слідчі дії тривають. Детективи з'ясовують, хто ще може бути причетний до незаконної схеми. Затриманому ще не оголошено про підозру.

Як писав портал "Коментарі" раніше, колишнім працівникам Netflix оголосили обвинувачення.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини