Головна Новини Суспільство Кримінал Який теракт мав здійснити затриманий ворожий агент в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Який теракт мав здійснити затриманий ворожий агент в Україні

Контррозвідка СБУ викрила чоловіка, що готував теракт

31 серпня 2021, 17:45
Поділіться публікацією:








Правоохоронці затримали чоловіка, що готувався підірвати автівку військового Збройних сил України (ЗСУ). Про це повідомляють у пресслужбі Служби безпеки України (СБУ).

Який теракт мав здійснити затриманий ворожий агент в Україні

Бойовик готувався підірвати авто українського військового, фото СБУ

Розслідування у справі за фактом підготовки теракту російським бойовиком завершено, матеріали передали до суду. Відомо, що контррозвідка СБУ викрила чоловіка, що готував теракт.

За матеріалами справи, таке завдання затриманому дали в Федеральній службі безпеки Росії (ФСБ РФ), де раніше завербували чоловіка.

Терорист змайстрував саморобний вибуховий пристрій та мав "ліквідувати" фахівця з розробок військової техніки та озброєння для ЗСУ. На відео видно, як бойовик поставив вибухівку під автомобіль військового.

Втім, працівники контррозвідки оперативно затримали зловмисника, тож українець не постраждав.

Відомо, що бойовик прибув до України з Росії для виконання секретного завдання, яке йому дали ворожі спецслужби. Повідомляється, що теракт мав стати помстою за свідчення українця у провадженні про викриття агентурної мережі ФСБ РФ.

Докази вини росіянина зібрали, йому інкримінують замах на злочин (частина 2 статті 15), терористичний акт (частина 1 статті 258), незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами (частина 1 статті 263 Кримінального кодексу України). У разі доведення його вини в суді іноземцю загрожує до 10 років позбавлення волі. Наразі чоловік перебуває в ізоляторі.

Як повідомляв портал "Коментарі", у Подільську, що в Одеській області, родичі військовослужбовця знайшли його вдома повішеним. На місце викликали поліцію та медиків. Працівники "швидкої" констатували смерть.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини