Головна Новини Суспільство Кримінал Військовослужбовець затриманий за публічну заяву про дезертирство
commentss НОВИНИ Всі новини

Військовослужбовець затриманий за публічну заяву про дезертирство

Затримано військового за самовільне залишення служби

сьогодні, 16:23
Поділіться публікацією:

Співробітники правоохоронних органів затримали військовослужбовця 56-ї окремої мотопіхотної бригади, який публічно заявив про своє самовільне залишення служби. Цей інцидент став основою для розслідування кримінального провадження. Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Військовослужбовець затриманий за публічну заяву про дезертирство

Військовослужбовця затримано. Фото: gp.gov.ua

Розслідування та обшук

В рамках слідства, яке здійснюється під керівництвом Офісу Генерального прокурора, правоохоронці зуміли виявити місцеперебування військового. На місці було проведено обшук, що дозволило зібрати важливі докази.

Кваліфікація злочину

Затримання відбулося згідно з нормами статті 208 Кодексу кримінального процесу України, а дії військовослужбовця кваліфіковані як дезертирство за частиною 4 статті 408 Кримінального кодексу України. Слідчі дії тривають, і правоохоронці продовжують працювати над даним випадком. Такі дії караються позбавленням волі на строк від п’яти до дванадцяти років.

Нагадаємо,  Харківський суд визнав 39-річного мешканця винним в ухиленні від військової служби під час мобілізації. Київська окружна прокуратура міста  Харкова підтримала обвинувачення, в результаті чого чоловіку призначено покарання у вигляді трьох років позбавлення волі.                                                                                                                                      

Крім того, працівники Державного бюро розслідувань  у співпраці з Нацполіцією викрили та затримали державного інспектора Львівської митниці. Інспектор допомагав військовозобов'язаним ухилятися від мобілізації — продавав “білі квитки”.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини