Головна Новини Суспільство Кримінал В Харкові засудили чоловіка за ухилення від мобілізації: скільки років він проведе у в'язниці
commentss НОВИНИ Всі новини

В Харкові засудили чоловіка за ухилення від мобілізації: скільки років він проведе у в'язниці

Чоловік отримав повістку, але не з’явився до ТЦК

13 вересня 2024, 12:33
Поділіться публікацією:

Харківський суд визнав 39-річного мешканця винним в ухиленні від військової служби під час мобілізації. Київська окружна прокуратура міста Харкова підтримала обвинувачення, в результаті чого чоловіку призначено покарання у вигляді трьох років позбавлення волі. Про це повідомляє пресслужба Харківської обласної прокуратури.                                                                                                                         

В Харкові засудили чоловіка за ухилення від мобілізації: скільки років він проведе у в'язниці

Суд. Фото з відкритих джерел

Суд встановив, що у грудні 2023 року обвинувачений отримав повістку для явки до територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) Київського району Харкова. Чоловік був офіційно попереджений про відповідальність за відмову виконати свої обов'язки, проте, бувши придатним до служби за висновком військово-лікарської комісії, він не з’явився до ТЦК.                                                                    

Під час судового розгляду обвинувачений заперечував свою вину, висуваючи різні версії подій. Проте Київський районний суд м. Харкова визнав його винним за ст. 336 КК України. Наразі у нього є можливість подати апеляцію на вирок.

Нагадаємо, проректор столичного ВНЗ вимагав гроші за допомогу вступити до навчального закладу. Правоохоронці викрили його в організації схеми ухилення від мобілізації.                                                                                                                                                                                 

Також портал “Коментарі” писав, що примусову мобілізацію в Україні потрібно припинити, адже потрібна не кількість людей, а якість.  Таку думку висловив народний депутат України Георгій Мазурашу. Він зазначив, що у громадян немає довіри до ТЦК.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини