Головна Новини Суспільство Кримінал Вища рада правосуддя звільнила двох скандальних суддів
commentss НОВИНИ Всі новини

Вища рада правосуддя звільнила двох скандальних суддів

Через рік після оголошення підозри, Вища рада правосуддя звільнила двох суддів: Олексія Тандира та Всеволода Князєва.

6 серпня 2024, 14:10
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Вища рада правосуддя (ВРП) оголосила про звільнення судді Макарівського районного суду Олексія Тандира, який підозрюваного у смертельній ДТП на блокпості, а також суддю Касаційного адміністративного суду Всеволода Князєва – обвинувачений в хабарництві.

Вища рада правосуддя звільнила двох скандальних суддів

Всеволод Князєв та Олексій Тандир. Фото з відкритих джерел

6 серпня ВРП повідомила, що звільнила двох суддів за "вчинення істотного дисциплінарного проступку" на підставі пункту 3 частини шостої статті 126 Конституції України.

Одним зі звільнених суддів виявився суддя Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду Всеволод Князєв. 15 травня 2023 року працівники САП та НАБУ виявили схему одержання неправомірної вигоди керівництвом Верховного Суду України. Після цього у справі про корупцію був затриманий суддя Всеволод Князєв, якого підозрюють в отриманні хабаря на суму у майже три мільйони доларів.

Іншим звільненим суддею ВРП став суддя Макарівського районного суду Київської області Олексій Тандир. У травні 2023 році правоохоронні органи оголосили йому про підозру за фактом ДТП на блокпосту в Києві під час якої загинув нацгвардієць. У липні 2023 року експертиза встановила, що суддя під час керування автомобілем був у стані алкогольного сп'яніння. Також з’ясували, що швидкість автомобіля була близько 100 км/годину під час здійснення ДТП.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що суддю Всеволода Князєва зупинили за один кілометр від румунського кордону, коли той відпочивав у Закарпатській області.

Також "Коментарі" писали про резонансні справи про корупцію та розкрадання під час війни за які поки що ніхто не сидить.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини