Головна Новини Суспільство Кримінал Виманив у матері загиблого військового 7,5 млн гривень: на Закарпатті затримали шахрая
commentss НОВИНИ Всі новини

Виманив у матері загиблого військового 7,5 млн гривень: на Закарпатті затримали шахрая

Поліція Закарпаття затримала чоловіка, який організував шахрайську схему з коштами за загиблих українських військових.

17 жовтня 2023, 12:02
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Оперативники Нацполіції у Закарпатській області затримали чоловіка, який ошукав матір загиблого українського військового та заволодів сумою у 7,5 млн гривень. Правоохоронці продовжують пошуки співучасників злочину та людей, які могли постраждати від дій шахраїв.

Виманив у матері загиблого військового 7,5 млн гривень: на Закарпатті затримали шахрая

В Закарпатській області затримали шахрая, який виманив гроші у матері загиблого військового. Фото: НПУ

У Головному управлінні Нацполіції повідомили, що провели спецоперацію та затримали 35-річного чоловіка, який створив шахрайську схему та отримав гроші від 49-річної жінки з Донецької області, яка через війну переїхала до Закарпаття.

Чоловік виманив у жінки спочатку 5 млн гривень, які вона отримала за загиблого сина. Злочинець телефонував жінці і вказував, що нібито не слід тримати гроші в банку, а краще вкласти в іноземні установи. Затриманий пропонував свої послуги з "допомоги" у такій інвестиції. Жінка погодилась і віддала 5 млн гривень. Згодом вона хотіла отримати частину грошей, однак чоловік пояснив, що наразі гроші заблоковані і потрібно поповнити рахунок ще на 2,5 млн гривень. Після переказу коштів шахраї не виходили на зв'язок, а жінка звернулась до поліції.

Виявилось, що шахраї створили численні крипторахунки, де намагались приховати кошти. Поліція проводила активні дії близько шести місяців та змогла вийти на слід шахраїв і затримати чоловіка. Чоловіку загрожує до 8 років ув'язнення, а поліція проводить пошуки інших осіб, які причетні до шахрайської схеми.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що шахраї все частіше використовують сучасні технології, щоб отримати доступ до ваших особистих даних та грошей. Одним з нових видів такого шахрайства став квішинг.

Також "Коментарі" писали, що ДПСУ затримала ухилянтів, які намагалися прорватися через кордон на автомобілі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ger. Don. Olegerd

19 жовтня 2023, 10:52

За законами війни в расход вилука та йому подібних мародерів , шахраїв, крадіїв, корупціонерів та зрадників інтересів громадян України


Новини