Головна Новини Суспільство Кримінал Викрито підпільну схему: Webmoney використовували для фінансування російської агентури в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Викрито підпільну схему: Webmoney використовували для фінансування російської агентури в Україні

З лютого 2022 року через підпільні обмінники було проведено операцій на десятки мільйонів гривень

сьогодні, 16:15
Поділіться публікацією:

Служба безпеки України спільно з Бюро економічної безпеки викрили мережу підпільних онлайн-сервісів, що діяли через заборонену в Україні російську платіжну систему Webmoney. Виявилося, що частина коштів, які проходили через цю платформу, використовувалася для фінансування російської агентури на території України. 

Викрито підпільну схему: Webmoney використовували для фінансування російської агентури в Україні

СБУ розкрила мережу підпільних брокерів Фото: СБУ

Під час масштабної операції в 10 регіонах країни правоохоронці затримали 12 осіб, які підозрюються у нелегальних фінансових операціях. За даними слідства, ці зловмисники займалися прийомом електронних платежів, в тому числі з Росії, конвертували їх в потрібну валюту та переводили на банківські рахунки або в готівку.

Слідство встановило, що з початку російської агресії через підпільні обмінники було проведено операцій на десятки мільйонів гривень. За кожну транзакцію ділки отримували комісію, активно рекламуючи свої послуги на спеціалізованих онлайн-ресурсах.

Під час обшуків, які відбулися у Тернопільській, Львівській, Рівненській, Волинській, Івано-Франківській, Полтавській, Сумській, Черкаській, Вінницькій та Запорізькій областях, вилучено комп'ютери, мобільні телефони та банківські картки, що слугуватимуть доказами злочинної діяльності.

Затриманим пред'явлено підозру за частиною 1 статті 200 Кримінального кодексу України — незаконні дії з платіжними документами, картками та електронними грошима. Слідчі також розглядають можливість додаткового обвинувачення за статтею 209 КК України — відмивання коштів, отриманих злочинним шляхом.

Викрито підпільну схему: Webmoney використовували для фінансування російської агентури в Україні - фото 2
Викрито підпільну схему: Webmoney використовували для фінансування російської агентури в Україні - фото 3
Викрито підпільну схему: Webmoney використовували для фінансування російської агентури в Україні - фото 4

Нагадаємо, під процесуальним керівництвом Офісу Генерального прокурора, правоохоронці ліквідували значний канал постачання наркотичних і психотропних речовин в Україну та на Близький Схід. Затримано іноземця, який організовував переправлення та продаж великих партій наркотиків.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/SBUkr/12974

Новини