Головна Новини Суспільство Кримінал Відправив валізу наркотиків до Одеси та Києва: нацполіція ліквідувала злочинну схему
commentss НОВИНИ Всі новини

Відправив валізу наркотиків до Одеси та Києва: нацполіція ліквідувала злочинну схему

Перекрито масштабний канал контрабанди наркотиків

сьогодні, 13:22
Поділіться публікацією:

Під процесуальним керівництвом Офісу Генерального прокурора, правоохоронці ліквідували значний канал постачання наркотичних і психотропних речовин в Україну та на Близький Схід. Затримано іноземця, який організовував переправлення та продаж великих партій наркотиків. Про це повідомляє пресслужба Офісу Генерального прокурора.

Відправив валізу наркотиків до Одеси та Києва: нацполіція ліквідувала злочинну схему

Наркоторговці. Фото: Офіс Генерального прокурора

Слідство висунуло підозру активному учаснику злочинної групи за контрабанду та незаконне придбання, зберігання, перевезення й збут наркотичних засобів і психотропних речовин, відповідно до частин 2 статті 15, частини 3 статті 305 та частини 3 статті 307 Кримінального кодексу України.

Згідно з даними слідства, група, до якої входив підозрюваний, купувала метадон та α-PVP через Інтернет і переміщувала їх великими партіями до Азербайджану, Туреччини та Грузії. Наркотики перевозилися через "мастерклади", поштові відправлення та автобуси.

Всі фінансові транзакції, пов’язані з купівлею та продажем наркотиків, здійснювалися криптовалютою. Щомісячний прибуток групи перевищував 5 мільйонів гривень.

У вересні 2024 року під вигаданим ім'ям підозрюваний відправив сумку з наркотиками через поштовий сервіс до Одеси, плануючи, щоб місцева жителька переправила її до Стамбула. Також дві валізи з наркотиками він відправив рейсовим автобусом Київ-Стамбул.

Правоохоронці зафіксували ці відправлення і оперативно вилучили наркотики. Загальна вага вилучених речовин перевищує 5 кг, а їхня вартість – близько 5 мільйонів гривень.

Підозрюваного затримали при спробі перетнути державний кордон на пункті пропуску "Паланка-Маяки-Удобне". Наразі йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Продовжується розслідування щодо інших осіб, причетних до цього злочину.

Відправив валізу наркотиків до Одеси та Києва: нацполіція ліквідувала злочинну схему - фото 2
Відправив валізу наркотиків до Одеси та Києва: нацполіція ліквідувала злочинну схему - фото 3
Відправив валізу наркотиків до Одеси та Києва: нацполіція ліквідувала злочинну схему - фото 4

Нагадаємо, після арешту Дурова Telegram заблокував кілька сервісів. Їх використовували для продажу наркотиків. Деталі за посиланням



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини