Головна Новини Суспільство Кримінал Викрадення активістів Ігоря Луценка та Юрія Вербицького: справу передано до суду
commentss НОВИНИ Всі новини

Викрадення активістів Ігоря Луценка та Юрія Вербицького: справу передано до суду

ДБР передало до суду справу про викрадення активістів Євромайдану

16 червня 2022, 14:55
Поділіться публікацією:

В червні 2022 року Державне бюро розслідувань завершило слідчі дії у справі про викрадення двох активістів під час Революції Гідності. Обвинувальний акт проти восьми осіб направлено до суду.

Викрадення активістів Ігоря Луценка та Юрія Вербицького: справу передано до суду

Фото ілюстративне / Pixabay

Мова йде про викрадення активістів Ігоря Луценка та Юрія Вербицького 21 січня 2014 року з Олександрівської клінічної лікарні. Викрали двох осіб організована група зловмисників. З викрадених чоловіків підозрювані знущалися та катували їх. За даними слідства, обох вивезли в Бориспільський район з пакетами на голові. Один з полонених — Юрій Вербицький — помер від травм та переохолодження. Підозрювані того ж дня викрали ще одного чоловіка — Владислава Іваненка, чоловіка так само били та катували.

За інформацією ДБР, стосовно обвинувачених правоохоронні органи здійснювали спеціальне досудове розслідування (in absentia). Підозрювані переховуються від слідства в росії та окупованих територіях "ЛДНР". Заочно їм повідомлено про підозру за кількома статтями Кримінального кодексу: незаконне позбавлення волі або викрадення людини (частина 3 статті 146 КК України), катування (частина 2 статті 127 КК України), умисне вбивство заручника або викраденої людини за попередньою змовою групою осіб (пункти 3, 12 частини 2 статті 115 КК України), створення злочинної організації (частина 1 статті 255 КК України), незаконне перешкоджання організації або проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій (стаття 340 КК України).

В разі доведення в суді вини підозрюваних, їм загрожує від 10 до 15 років позбавлення волі або довічне ув'язнення. Раніше в справі щодо викрадення Луценка та Вербицького до відповідальності було притягнуто 19 осіб, з них двоє були міліціонерами.

Як писав портал, Віталій Кім розповів, кого вдалося звільнити з полону під час обміну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/DBRgovua
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини