Головна Новини Суспільство історія Кім розповів, кого вдалося звільнити з полону під час обміну
commentss НОВИНИ Всі новини

Кім розповів, кого вдалося звільнити з полону під час обміну

Під час обміну звільнено представника місцевої влади Миколаївщини

10 червня 2022, 17:35
Поділіться публікацією:

10 червня, в п'ятницю, вже провели одинадцятий обмін військовополоненими між Україною та росією. За словами голови обласної військово-цивільної адміністрації Віталія Кіма, під час обміну повернули чоловіка з області, що пробув в полоні два місяці.

Кім розповів, кого вдалося звільнити з полону під час обміну

Фото ілюстративне / Pixabay

Як розповів губернатор, обміняли на росіян керівника об'єднаної територіальної громади Миколаївської області Пилипенка. Чиновник вже на території Миколаєва.

Віталій Кім наголосив, що було важко вмовити окупантів обміняти їх військових на представника місцевого самоврядування, вели переговори дуже довго. Втім, вони пройшли успішно, як і обмін.

Протягом доби окупанти продовжували бойові дії, також підтягнули озброєння та мінували територію. В області з артилерії росіяни гатили по селам Березнегуватської громади та полям Широківської, Інгульської громад. Чи є потерпілі поки що не повідомляється.

ЗСУ знищили двадцять окупантів, одну гаубицю "Мста-Б" та три бронетранспортери. Під час розмінувальної діяльності сапери знайшли уламки російської протикорабельної ракети.

Як писав портал, юрист пояснив, чи матиме рішення Думи щодо невизнання незалежності Литви правові наслідки. Адвокат ГО "Платформа прав людини" Євген Воробйов пояснив з точки зору міжнародного права, яке цей документ у разі ухвалення може мати юридичне значення для Литви.

Ми повідомляли, що у Фінляндії готують нові рішення щодо росії та України. Зокрема, президент затвердив надання нашим Збройним силам військової допомоги та техніки. Про рішення уряду повідомили міністри внутрішніх справ та оборони.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/mykolaivskaODA
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини