Головна Новини Суспільство Кримінал Відбувся напад на заклад відпочинку у Києві - зі сльозогінним газом і металевими палицями
commentss НОВИНИ Всі новини

Відбувся напад на заклад відпочинку у Києві - зі сльозогінним газом і металевими палицями

Інцидент тривав п'ять хвилин, але нападники встигли розтрощити приміщення та налякати гостей

27 листопада 2021, 11:13
Поділіться публікацією:

Агентство "Interfax-Україна" повідомляє про надзвичайну ситуацію, від якої постраждали відвідувачі закладу та майно власників. Поліція Києва зафіксувала хуліганство.

Відбувся напад на заклад відпочинку у Києві - зі сльозогінним газом і металевими палицями

Розтрощене після нападу приміщення - фото Facebook закладу

Інформація про інцидент з'явилась на сторінці закладу у Facebook. У ній вказано, що близько двох десятків осіб напали на бар, розташований Верхньому валу у Києві. Оскільки до середини вони вдертись не змогли, то чинили вандалізм на подвір'ї. Поліція затримала осіб, яких підозрюють у нападі.

Близько семи вечора до входу закладу підійшли троє чоловіків, які застосували сльозогінний газ до двох охоронців.  Згодом до них приєднались ще 12-ро осіб. Вони били охоронців телескопічними металевими палицями та намагались перешкодити відвідувачам. Всередині закладу було 15 клієнтів, троє музикантів і ще троє помічників. Вони встигли закритися у приміщенні, однак нападники почали трощити двері та бити вікна, вигукували гомофобні та расистські гасла.

Заклад оприлюднив відеозаписи з камер спостереження. Камери зафіксували людей з закритими обличчями, які трощили майно. Також на одному з фото на фоні поламаних меблів демонструють QR-код з символікою організації Centuria – "групи організованої української молоді". Крім того, у Telegram-каналі Спілки культурних консерваторів "Катарсис" стежать за розвитком подій і припускають, що напад відбувся через наркоторгівлю, яка, за непідтвердженими підозрами, відбувається на території закладу.

Інцидент тривав близько п'яти хвилин. Після цього нападники втекли. Ще через п'ять хвилин після цього прибула охоронна служба, а ще через 20 – поліція. 

Поліція міста Київ зафіксувала факт хуліганства та згодом затримала за прикметами 12 осіб. Поліціянти їх опитали, щоб зрозуміти їх причетність до події. 

Власники закладу повідомляють, що це вже другий напад протягом останніх трьох тижнів. Попередній відбувся 6 листопада 2021 року, коли біля бару перебувало біля 20 вороже налаштованих людей. Громадяни перешкоджали відвідувачам і розмальовували стіни різними гаслами.

Видання "Коментарі" раніше повідомляло про нові обов'язки Нацполіції щодо перевірок наявності сертифікатів про вакцинацію від COVID-19. Про результати докладніше можна прочитати за посиланням.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини