Головна Новини Суспільство Кримінал Вибухи на військових складах у Сватовому - кого обвинувачує ДБР
commentss НОВИНИ Всі новини

Вибухи на військових складах у Сватовому - кого обвинувачує ДБР

Справа про вибухи на складі боєприпасів у Сватовому складається з двох частин: частини про недбалість і частини про диверсію

8 листопада 2021, 15:39
Поділіться публікацією:

ДБР звершило розслідування щодо двох осіб, пов'язаних з вибухами на військових складах у Луганській області, повідомляє прес-центр відомства.

Вибухи на військових складах у Сватовому - кого обвинувачує ДБР

Склади у Сватово після диверсії - фото ДБР

Справа, яку ДБР розслідувало біля шести років, надіслано до суду. Підозрювані – двоє осіб, які на той час були командирами реактивних збройних батарей Збройних сил України. До суду спрямовані обвинувальні акти щодо них.

Слідство встановило, що військова техніка, за яку відповідали двоє командирів, була розміщена дуже близько до складу боєприпасів. Склад розташовувався в полі неподалік від містечка Сватове у Луганській області.

29 жовтня 2015 р. у Сватовому відбулась диверсія. Хтось влаштував пожежу і почалась детонація снарядів на складах. Боєприпаси почали вибухати. Осколки, розлітаючись на усі боки, пошкодили техніку, за яку відповідали необачні командири. В підсумку біля Сватового було знищено РСЗВ "Ураган" та заряджувальні машини. Вартість військового майна, яке було пошкоджене через ймовірну необачність фігурантів справи, складає 18 млн грн.  

Імена диверсантів, винних у підпалі, не встановлено досі. Внаслідок їхніх дій вогонь охопив склади, на яких зберігалось біля 3 тис. тонн боєприпасів. ДБР продовжує їхні пошуки.

Підозрювані командири ЗСУ звинувачуються у недбалому ставленні до виконання військових обов'язків. Якщо їх буде визнано винними за с. 3 ст 425 Кримінального кодексу, то вони можуть отримати термін ув'язнення до семи років. 

Видання "Коментарі" регулярно розповідає про діяльність Державного бюро розслідувань. 27 жовтня прес-служба відомства повідомила про діяльність зловмисників з правоохоронних органів, які незаконно утримували програміста і вимагали у нього сотні тисяч доларів. Подробиці справ можна прочитати за посиланням.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини