Головна Новини Суспільство Кримінал Програміста катували та вимагали сотні тисяч доларів – ДБР звинувачує працівників СБУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Програміста катували та вимагали сотні тисяч доларів – ДБР звинувачує працівників СБУ

Правоохоронці-зловмисники шантажували людину, щоб виманити у нього велику суму грошей, а потім - підробили офіційні документи для приховування своїх дій

27 жовтня 2021, 15:10
Поділіться публікацією:

Прес-служба Державного бюро розслідувань інформує про розслідування злочину, вчиненого правоохоронцями з СБУ.

Програміста катували та вимагали сотні тисяч доларів – ДБР звинувачує працівників СБУ

Ольга Чиканова, спікер ДБР - скрін Youtube

Підозрювані – двоє працівники центрального апарату Служби та один працівник територіального підрозділу, жертва – ІТ-шник. Зловмисники у жовтні минулого року затримали чоловіка та оголосили, що його ніби то розшукує Російська Федерація за правопорушення на її території. Під цим приводом у нього вимагали 200 тис. дол. Так як людина опиралась, службовці СБУ жертву били, залякували, також пограбували дім.

Чоловік не мав можливості віддати зловмисникам суму коштів, яку ті вимагали. Він натомість передав їм у власність 7,5 біткоїнів, які на той час були еквівалентом приблизно 65 тис. дол або біля двох млн грн. Отримавши бажане, фігуранти передали жертву Нацполіції. При цьому у документах вони підробили час затримання, щоб приховати свої злочинні дії.

Суд, розглянувши матеріали справи, отримані від ДБР, ще у серпні 2021 р. відсторонив підозрюваних від виконання службових обов'язків та піддав домашньому арешту. Однак один з них порушував процесуальні зобов'язанні, тому був заарештований згідно з рішенням Печерського суду міста Києва.

Працівники СБУ звинувачуються у злочинах, вказаних у низці статей Кримінального кодексу України: насильницьке позбавлення волі, грабіж, вимагання, перевищенні влади. Якщо суд визнає їх винними, вони можуть бути покарані ув'язненням терміном до 12 років, майно буде конфісковано.

Раніше видання "Коментарі" публікувало матеріал про розслідування ДБР стосовно тиску поліцейських на екологів, які протестують проти небезпечних викидів Миколаївського глиноземного заводу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини