Головна Новини Суспільство Кримінал Велика афера: на українське зерно міг купити замок в Італії
commentss НОВИНИ Всі новини

Велика афера: на українське зерно міг купити замок в Італії

Італійські правоохоронні органи на вимогу України наклали арешт на замок російського олігарха Олексія Федоричева.

5 серпня 2024, 17:10
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Фінансова гвардія Італії на запит Спеціалізованої антикорупційної прокуратури України (САП) арештувала активи російського олігарха Олексія Федоричева на загальну суму 41 млн євро. Під арешт потрапили чотири об’єкти нерухомості, зокрема замок 12 століття Torre del Gallo, розташований у Тоскані. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на італійське видання Corriere Fiorentino.

Велика афера: на українське зерно міг купити замок в Італії

Російський олігарх Олексій Федоричев. Фото з відкритих джерел

Олексій Федоричев народився у російському Красногорську, але має угорське та уругвайське громадянство, а проживає у Монако. У 2006 році олігарх був включений до списку найбагатших російських бізнесменів зі статками 450 млн доларів. 

Основним видом діяльності Федоричева стали продаж зерна та добрив, які здійснюють засновані ним компанії "групи Fedcom" та "групи ТІС" з ліцензіями у Монако, Кіпрі та в офшорних зонах. Деякі ці компанії орієнтувались на ринок України та продавали українське зерно.

Фінансова гвардія Флоренції на вимогу українських антикорупційних служб у справі за 2014 рік наклала арешт на замок російського олігарха. У 2014 році "Державна продовольчо-зернова корпорація України" уклала контракти з фірмами Федоричева на експорт українського зерна за пільговими цінами. Зерно з України було доставлено до Саудівської Аравії, але грошей за нього українці не отримали. Як наслідок українському держпідприємству було завдано збитків на понад 60 мільйонів доларів.

У ході розслідування було встановлено, що частина цих коштів була використана для придбання замку у Флоренції. Таким чином маєток в Італії став речовим доказом у справі про збитки українського підприємства, що стало підставою його арешту.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що завдяки матеріалам ДБР затримали сина російського олігарха в країні, куди тікали нацисти.

Також "Коментарі" писали про те, скільки українського зерна вкрали росіяни з початку року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини