Головна Новини Суспільство Кримінал ВАКС відмовив у клопотанні щодо вилучення квартири в нардепа
commentss НОВИНИ Всі новини

ВАКС відмовив у клопотанні щодо вилучення квартири в нардепа

Депутат повинен був довести, що отримав три мільйони законно

22 жовтня 2021, 11:40
Поділіться публікацією:

Цивільний позов прокурора Вищий антикорупційний суд (ВАКС) не задовольнив. Про це стало відомо 21 жовтня, повідомляють в прес-службі Спеціальної антикорупційної прокуратури (САП).

ВАКС відмовив у клопотанні щодо вилучення квартири в нардепа

Повний текст рішення суду буде опублікований до 1 листопада,, фото з відкритих джерел

Позов прокурора САП стосувався визнання квартири в столиці необгрунтованим активом, який мали вилучити у її власника на користь держави. Мова йде про квартиру вартістю більше 7 мільйонів гривень, яку придбав народний депутат.

Повний текст рішення суду оприлюднять до 1 листопада 2021 року. Тоді в САП вирішать чи будуть вони подавати апеляцію. Відомо з матеріалів слідства, що нардеп дев'ятого скликання в минулому році купив квартиру.

Однак ціна трикімнатної квартири в столиці значно більша, ніж задекларовані доходи депутата. САП та Державне бюро розслідувань перевірили інформацію й визначили, що для купівлі не вистачало трьох мільйонів гривень. Тому депутат має довести, що він отримав ці кошти законним шляхом інакше майно має бути вилучене.

Цивільний позов до ВАКС у справі було подано 28 травня. Під час засідання прокурор мав би доводити, що доходи депутата менші за суму придбаного нерухомого майна. Тоді відповідач мав би надати докази легальності отримання доходів.

Як повідомляв портал "Коментарі", колишнього посадовця Нацполіції судитимуть. Затримали та оголосили підозру чоловікові 15 квітня 2021 року. Тоді його автомобіль з водієм зупинили детективи НАБУ і прокурори Спеціальної антикорупційної прокуратури разом з спецпризначенцями.

Також ми писали, що детективи Національного антикорупційного бюро та прокурори Спеціальної антикорупційної прокуратури оголосили про підозру двом колишнім працівникам однієї з філій АТ "Укрзалізниця" та бізнесмену.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини