Головна Новини Суспільство Кримінал Розкрадання мільйонів на УЗ: кому оголосили підозру
commentss НОВИНИ Всі новини

Розкрадання мільйонів на УЗ: кому оголосили підозру

Підозра оголошена трьом особам

21 жовтня 2021, 15:30
Поділіться публікацією:

Детективи Національного антикорупційного бюро та прокурори Спеціальної антикорупційної прокуратури оголосили про підозру двом колишнім працівникам однієї з філій АТ "Укрзалізниця" та бізнесмену. Про це повідомляють в прес-службі Національного антикорупційного бюро (НАБУ).

Розкрадання мільйонів на УЗ: кому оголосили підозру

Вугілля для опалення вагонів УЗ, фото з відкритих джерел

На момент, коли проводилися закупівлі з порушеннями, ці особи обіймали посади заступника керівника однієї із філій, керівника відділу матеріально-технічного забезпечення. Зазначається, що акціонерне товариство провело службове розслідування. Ці матеріали були долучені до матеріалів слідства. Мова йде про зловживання працівниками своїм службовим становищем та закупівлю вугілля за завищеними цінами.

Відомо, що сума збитків товариству складає 11,8 млн грн збитків. Підозра колишнім працівникам УЗ та керівнику підприємства, яке виграло тендер, оголошена за частиною 5 статті 191 Кримінального кодексу України.

Закупівлю вугілля проводили у 2018 році. Вугілля купували для того, щоб опалювати взимку пасажирські вагони.

За матеріалами слідства, керівник філії АТ очолював тендерний комітет. У змові з керівником відділу сприяли тому, що перемогла саме ця компанія-постачальник палива. Інші охочі постачальники не були допущені до публічних торгів. Переможець торгів продав вугілля за вищою ціною за ринкову — за 4563 грн, а не за 3770 грн за тонну.

Як повідомляв портал "Коментарі", долю колишнього посадовця Національної поліції вирішуватиме суд. Чоловіку інкримінують неправомірне отримання винагороди в сумі майже мільйон гривень.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини