Головна Новини Суспільство Кримінал В Україні ліквідували кіберзлочинну організацію: провела хакерські атаки в 70 країнах
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні ліквідували кіберзлочинну організацію: провела хакерські атаки в 70 країнах

Україна спільно зі слідчими Європолу ліквідувала кіберзлочинну організацію хакерів, які вимагали гроші у міжнародних корпорацій.

28 листопада 2023, 12:52
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Європол оголосив, що в Україні було ліквідовано банду кіберзлочинців, які націлювались на великі корпорації та вимагали кошти, щоб повернути контроль над програмним забезпеченням компаній. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання The Guardian.

В Україні ліквідували кіберзлочинну організацію: провела хакерські атаки в 70 країнах

Європол ліквідував в Україні кіберзлочину організацію. Фото з відкритих джерел

Європол направила в Україну понад 20 слідчих з США, Німеччини, Франції та Норвегії, які спільно з українськими спецслужбами обшукали близько 30 об’єктів у Київській, Вінницькій, Рівненській та Черкаських областях. 

Як наслідок був затриманий 32-річний чоловік, якого вважають лідером кіберзлочинців. Також було затримано ще чотирьох ймовірних спільників, які входили в кіберзлочинну організацію.

Основна діяльність банди кіберзлочинців полягала у зламі великих корпорацій та урядових установ. Хакери проникали у відповідні організації, зашифровували їх дані та вимагали гроші, щоб повернути доступ до інформації.

"Ті, хто відповідальний за злам мереж, робили це за допомогою методів, включаючи атаки грубою силою, ін’єкції SQL і надсилання фішингових електронних листів зі шкідливими вкладеннями з метою викрадення імен користувачів і паролів", — йдеться у звіті Європолу.

Європол встановив, що хакери змогли зашифрувати понад 250 сервісів великих компаній, що призвело до збитків у кілька сотень мільйонів євро.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про новий вид шахрайства, який отримав назву квішинг. Це особливий метод фішингу, який полягає у викраденні конфіденційних даних за допомогою QR-кодів.

Також "Коментарі" писали про витік секретних файлів Vulkan, який показує глобальну тактику кібервійни Путіна.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини