Головна Новини Суспільство Кримінал В СБУ розповіли про допити полонених окупантів
commentss НОВИНИ Всі новини

В СБУ розповіли про допити полонених окупантів

В Київській області проти 10 полонених відкрито провадження

2 березня 2022, 16:05 comments1631
Поділіться публікацією:

На каналі СБУ в телеграм розповіли про інформацію від полонених російських окупантів. Взяті в полон чоловіки розповіли, що їм дали їжі на три дні, забрали документи та телефони. Такі були накази вищого керівництва агресора. Під час допиту полоненим дозволили говорити з родичами. Полоненим надавали допомогу та їжу. 

В СБУ розповіли про допити полонених окупантів

фото Офісу генпрокурора

Один з полонених росіян зізнався дружині, що не очікував такого ставлення від Українського народу. Чоловік єдиний, хто вижив із цілого взводу російських загарбників, йому зробили українські медики операцію та ставляться по-людськи. Дружина полоненого подякувала українцям та сказали, що піде до керівництва військової частини і розповідати правду про звірства РФ та геноцид мирного населення в Україні.

Інший полонений російський окупант розповів про звірства у своїй армії – офіцери вбивають своїх поранених солдат, залишають загиблих на полі бою, не сповіщають рідних. За цей тиждень нікому з сімей загиблих не прийшла похоронка, бо офіцери не забирають мертвих. Взятий в полон попросив матір звернутись до "Спілки матерів Росії", думає, що можливо його обміняють.

Середній вік полонених від 19 до 22 років, які клянуться, що не хотіли йти на війну й просять батьків повідомляти російську владу про те, що окупанти чинять в Україні й як їх послали на смерть.

Інший полонений, механік-водій танку, розповів, що офіцери нібито їм сказали, що українська влада начебто підписала указ про капітуляцію й треба просто поїхати до Києва.

"Це слова ще одного російського окупанта, який зараз в полоні в українських військових. До того як здатися силам ЗСУ на Полтавщині, загарбник йшов на Київ у складі колони зі 100 танків! Усе це – пояснює командою “показати міць російської армії”, — йдеться в повідомленні.

За інформацією Офісу генерального прокурора, працівники Київської обласної прокуратури у порядку ст. 615 КПК України заарештували 10 військовослужбовців збройних сил Російської Федерації, які підозрюються у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України (ч.3 ст.110 КК України).

Серед полонених командир танка окремої гвардійської мотострілецької бригади та рядові солдати військових частин країни-агресора, всі перебувають під вартою. Прокуратура фіксує злочини росіян на території України  з метою притягнення їх до відповідальності.

Як повідомляв портал "Коментарі", Збройні сили України вперше перейшли в наступ на Донбасі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини