Головна Новини Суспільство Кримінал В НАБУ розповіли деталі справи, в якій фігурує мер Одеси
commentss НОВИНИ Всі новини

В НАБУ розповіли деталі справи, в якій фігурує мер Одеси

Меру міста інкримінують участь в злочинній організації

6 жовтня 2021, 16:55
Поділіться публікацією:

Підозру голові міської державної адміністрації Одеси Геннадію Труханову повідомлено 6 жовтня. Про це повідомляють в прес-службі Національного антикорупційного бюро (НАБУ).

В НАБУ розповіли деталі справи, в якій фігурує мер Одеси

Мер Одеси Геннадій Труханов, фото з відкритих джерел

Чиновнику інкримінують зловживання службовим становищем і участь в злочинній організації. Також повідомлено про підозру трьом особам, що обіймають посади в Одеській міськраді. Усім чотирьох підозрюваним інкримінують вчинення злочинів, передбачених частиною 1 статті 255 та частиною 2 статті 364 Кримінального кодексу України. 

За даними детективів, створена злочинна організація, до якої входив мер та чиновники, незаконно привласнила активи територіальної громади міста. Доходи, від цих активів були легалізовані. Мова йде про бюджетні кошти Одеси та земельні ділянки.

Відомо про те, що до незаконних дій причетні 16 громадян. Злочинна організація складалася з 10 осіб. Шість громадян підозрюються в співучасті під час вчинення злочинів.

За матеріалами слідства, за три роки, з 2016 до 2019, було незаконно передано шість наділів в оренду забудовникам, загальна площа наділів становить 15,9 га. Також з бюджету міста витратили 131 мільйон гривень, в НАБУ наголосили, що ці витрати незаконні. Загальна сума шкоди — 689 млн грн.

Як повідомляв портал "Коментарі", меру Одеси оголосять підозру. П'ять підозр підписано генеральним прокурором України Іриною Венедіктовою. Повідомляється, що під час слідства вже детективи та експерти проаналізували телефонні розмови, інформацію з комп’ютерів, електронних поштових скриньок та інші докази, зібрані законним шляхом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Владимир

7 жовтня 2021, 02:28

Ну и что ? По Краяну Соломенский суд Киева скосил сумму иска на пополам. У нас решение суда определяется суммой или указанием свыше.


Новини