Головна Новини Суспільство Кримінал Меру Одеси оголосять підозру: що інкримінують чиновнику
commentss НОВИНИ Всі новини

Меру Одеси оголосять підозру: що інкримінують чиновнику

Підозри оголосять шістьом особам найближчим часом

6 жовтня 2021, 14:05
Поділіться публікацією:

Вже підписано генеральним прокурором України Іриною Венедіктовою п'ять підозр в рамках провадження, яке розслідує Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура. Про це генпрокурор написала на сторінці в Facebook.

Меру Одеси оголосять підозру: що інкримінують чиновнику

У кримінальному провадженні фігурують чиновники Одеси, фото з відкритих джерел

Генпрокурор назвала провадження важливим та показовим. Серед тих, кому оголосять про підозру — голова міської адміністрації Одеси та ще кілька чиновників. Також відомо, що підозри оголосять колишньому прокурору та бізнесмену, в провадженні поки що фігурує шість осіб.

Слідство вважає, що ці особи можуть бути причетними до заволодіння землями в межах міста Одеса.

Мова йде про передачу землі в оренду. Про кількість ділянок поки що невідомо. Оформлення документів на оренду містило в собі ознаки підроблення. Слідчі говорять, що є докази використання службових повноважень в незаконній діяльності.

Сума збитку для бюджету Одеси становить 533 млн гривень, такі підрахунки зробили експерти. Втім, сума названа попередньо й може змінитися.

Наразі слідчі дії ще тривають. Повідомляється, що під час слідства вже детективи та експерти проаналізували телефонні розмови, інформацію з комп’ютерів, електронних поштових скриньок та інші докази, зібрані законним шляхом.

Як повідомляв портал "Коментарі", стало відомо чому мер Запоріжжя подав у відставку. Серед причин названо стан здоров'я, але насправді у Буряка була інша причина піти з посади. Орієнтовним місяцем виборів правонаступника Буряка автор допису назвав березень 2022 року. Вибори мерів Кривого Рогу та Запоріжжя будуть " передстартовою підготовкою "великих кампаній" 2023-2024 років".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини