Головна Новини Суспільство Кримінал Український військовий шпигував для Росії – які докази має СБУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Український військовий шпигував для Росії – які докази має СБУ

Секретоносій з найвищим рівнем доступу, ймовірно, працював на користь РФ

5 листопада 2021, 22:31
Поділіться публікацією:

Працівники СБУ викрили військовослужбовця, який шпигував на користь РФ, повідомляє прес-служба відомства.

Український військовий шпигував для Росії – які докази має СБУ

Предмети, які СБУ виявили під час обшуку - фото прес-служби

Контррозвідники виявили ймовірного шпигуна у Збройних силах України. Затримано військовослужбовця, який має звання полковника і був командиром одного із армійських підрозділів. Підозрюваний – з найвищою групою допуску до секретних матеріалів, він зберігав у себе цілком таємну військову документацію. Правоохоронці з'ясували, що він, крім українського, має російське громадянство.

Зібравши докази злочинної діяльності, працівники СБУ провели обшук у домівці підозрюваного. Там знайшли звичний набір предметів: жорсткі диски, флеш-накопичувачі, ноутбук, мобільні телефони. Злочинним було те, що у пам'яті виявлених пристроїв була військова інформація з обмеженим доступом. Також чоловік зберігав таємні документи та блокноти з записами секретних даних.

У ході слідства контррозвідники з'ясували, що підозрюваний контактував з російськими військовими та громадянами, які проживають  на тимчасово окупованій території у Криму.

Проти полковника відкрите кримінальне провадження за ч. 1 ст. 422 Кримінального кодексу України. Якщо його буде визнано винним у розголошенні військової таємниці, але не виявлять державної зради, то він може отримати термін ув'язнення від двох до п'яти років.

Слідчі перевіряють версію, чи збирав чоловік інформацію за завданням російських спецслужб. Незабаром йому оголосять підозру та вирішать, яким буде запобіжний захід – перебування у слідчому ізоляторі, під домашнім арештом або під особистим зобов'язанням.

Видання "Коментарі" раніше інформувало своїх читачів про справу проти податківців, яку розпочали спільно дві правоохоронні установи – СБУ та НАБУ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Старожил

6 листопада 2021, 00:00

И что ему за это будет...?


Новини