Головна Новини Суспільство Кримінал СБУ та НАБУ обшукує податківців - які схеми та скрутки виявили детективи
commentss НОВИНИ Всі новини

СБУ та НАБУ обшукує податківців - які схеми та скрутки виявили детективи

Детективи самостійно ініціювали розслідування проти податківців

3 листопада 2021, 17:15
Поділіться публікацією:

Працівники податкової служби допомагали підприємцям махлювати з податками. Діяльність зловмисників викрили група детективів НАБУ та СБУ, як повідомляють пресслужби відомств.

СБУ та НАБУ обшукує податківців - які схеми та скрутки виявили детективи

Обшук у працівників податкової служби - фото Facebook НАБУ

Податківці-корупціонери діяли у Державній податковій службі (ДПС) України та у ДПС Полтавської області. Слідчі 3 листопада 2021 р. обшукали приміщення, де вони працювали, а також місця проживання. Крім того, відбулись обшуки в інших громадян, дотичних до злочинів. Для цього правоохоронці відвідали, крім Полтавської, ще дві області – Дніпропетровську та Запорізьку. Вилучені документи підтверджують, що корупційний механізм дійсно працював.

Під час обшуків, проведених у фігурантів справи, правоохоронці виявили значні суми готівкових коштів у закордонній валюті – доларах та євро. Оскільки при спробі обшукати помешкання всередину працівників не пропустили, їм довелось долати високу кам'яну огорожу за допомогою драбини. 

Схема незаконної діяльності полягала у тому, що фігуранти допомагали мінімізувати податки певним компаніям – тобто проводили так звані "скрутки". Крім того, податківці "працювали" з підприємцями-платниками ПДВ, які були визнані ризикованими. Згідно із законодавством України ризиковані – це фірми, які зареєстровані на втрачені документи, на померлих осіб, не мають рахунків у банках тощо. Саме таким фіктивним компаніям підозрювані допомагали вийти з категорії ризикованих.

Детективи за власною ініціативою розпочали слідство у Полтавській області. Першоджерелом інформації стали повідомлення ЗМІ та результати роботи Тимчасової слідчої комісії ВР щодо корупції в органах державної влади, як вказано в офіційному Telegram-каналі НАБУ. Після цього докази привели їх у центральний апарат податкової служби.

Корумпованим податківцям висунуто підозру за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу – зловживання владою або службовим становищем, яке спричинило тяжкі наслідки. Якщо вони будуть визнані винними, то можуть провести за ґратами до шести років.

Видання "Коментарі" раніше публікувало інформацію про те, як працівники СБУ затримали представника шоу-бізнесу, який намагався підкупити депутата ВР.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини