Головна Новини Суспільство Кримінал У столиці ділки торгували українськими паспортами: кому, за скільки, навіщо
commentss НОВИНИ Всі новини

У столиці ділки торгували українськими паспортами: кому, за скільки, навіщо

Головне управління внутрішньої безпеки СБУ нейтралізувало у Києві зловмисників, які налагодили схему фейкового набуття громадянства України

23 січня 2023, 18:23
Поділіться публікацією:

Ділки називалися співробітниками Служби Безпеки України (СБУ) і пропонували іноземцям своє "сприяння" в отриманні українського паспорта, пишуть "Коментарі".

У столиці ділки торгували українськими паспортами: кому, за скільки, навіщо

СБУ затримала у Києві ділків, які «продавали» українські паспорти

Спритні "підприємці" обіцяли своїм клієнтам використати начебто власні "зв’язки" у правоохоронних органах. Вартість такого паспорта становила 10 тис. дол. Саме за такі гроші учасники банди "гарантували" оформлення українського громадянства для росіянки, яка має посвідку тимчасового проживання на території нашої держави.

Для "переконливості" зловмисники демонстрували громадянці РФ липове службове посвідчення, що мало б переконати у можливостях впливати на прийняття рішення. Співробітники СБУ затримали "колег" під час передачі першої частини грошей за документ.

За даними слідства, фігурантами виявились двоє киян, один з яких притягувався до кримінальної відповідальності за напад на поліціянта.

За інформацією пресслужби силовиків, триває розслідування, аби встановити всі обставини правопорушення, схеми, за якими працювали ділки, і притягнути винних до відповідальності.

Як писали раніше "Коментарі", шахраї-архітектори зламали електронну систему, щоб легалізувати незаконні забудови. Шахраї намагались легалізувати незаконні забудови та підробляли сертифікати атестації архітекторів. Через несанкціонований доступ до Єдиної державної е-системи у сфері будівництва, високопосадовці Національної спілки архітекторів та органи державної влади, місцевого самоврядування, а також члени окремих комерційних структур намагалися легалізувати незаконні забудови та підробляти сертифікати атестації архітекторів.

Читайте також на порталі "Коментарі" - афери під час війни: як шахраї обманюють українців.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини