Головна Новини Суспільство Кримінал У Києві шахрай заробив на дітях 200 тисяч гривень
commentss НОВИНИ Всі новини

У Києві шахрай заробив на дітях 200 тисяч гривень

За шахрайство чоловіку загрожує до восьми років за ґратами

2 листопада 2020, 20:03
Поділіться публікацією:

Відділ протидії кіберзлочинам Києва разом зі слідчими Дарницького управління поліції викрили киянина у шахрайстві в мережі інтернет. 

У Києві шахрай заробив на дітях 200 тисяч гривень

Фото: Pixabay

Місцеві правоохоронці затримали чоловіка, який підозрюється в онлайн-шахрайстві. Чоловік пропонував придбати дитячі конструктори та, коли знаходився покупець, вимагав повну передплату за іграшки. Надіславши кошти кияни чули про підприємця востаннє. 

Загалом, за підрахунком правоохоронців, молодик  ошукав 11 громадян на суму більш ніж 200 тисяч гривень. За шахрайство чоловіку тепер загрожує до восьми років за ґратами.  

Кіберполіція встановила, що 23-річний хлопець вдавав із себе продавця дитячих іграшок. Для цього він користувався одразу чотирма інтернет-магазинами, три з яких – створив самотужки. Від своїх "покупців" він вимагав стовідсоткову передплату за конструктори.  Зрозуміло, що ніяких іграшок діти не отримували, адже чоловік і не збирався нічого надсилати. 

При обшуку у чоловіка виявили речові докази: ноутбуки, мобільні телефони, жорсткі диски та банківські картки. Усі речові докази направлено на проведення експертизи. 

Зловмисника затримано відповідно до ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України та оголошено про підозру у вчинені правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до восьми років позбавлення волі. Повідомляється, що слідчі дії тривають.

Нагадаємо, "Коментарі" повідомляли, що у Мін'юсті вважають, що довічно ув'язнені повинні працювати



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Прес-служба Кіберполіції України
comments

Обговорення


Новини