Головна Новини Суспільство Кримінал У Харкові судитимуть недобросовісних медиків
commentss НОВИНИ Всі новини

У Харкові судитимуть недобросовісних медиків

Підробкою результатів ПЛР-тестів займались працівники приватної медичної установи

9 вересня 2021, 12:54
Поділіться публікацією:

У Харкові судитимуть недобросовісних медиків

У Харкові підробляли результати ПЛР-тестів, фото прес-служби Харківської обласної прокуратури

У Харкові викрито протиправну діяльність медичних працівників приватної установи, які займались підробкою ПЛР-тестів на коронавірус, та вносили недостовірну інформацію до офіційної бази додатку "Дій вдома". Про це повідомляє прес-служба Харківської обласної прокуратури.

В ході досудового розслідування встановлено, що підшукувати бажаючих "без зайвої мороки" отримати негативні результати COVID-тесту, без його проведення, недобросовісним медпрацівникам допомагали туристичні агенції.

Таким чином безвідповідальні громадяни, які були фінансово спроможні оплатити "послуги добродіїв" безперешкодно виїздили  за кордон чи в’їздили до України без проходження 14-денної ізоляції.

Не цурались ділки виготовляти документи навіть для осіб, які на час видачі негативного результату ПЛР-тесту фактично хворіли на COVID.

Дії підробників медичних документів кваліфіковані за ч. 2 ст. 325 КК України "Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням, що спричинило тяжкі наслідки", порушення якої карається позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що у трьох областях Західної України діяло організоване злочинне угрупування, яке підробляло та реалізовувало фальсифіковані COVID-сертифікати всією Україною, використовуючи як канал розповсюдження соцмережі. Вартували підробні сертифікати про проходження повного курсу вакцинації від коронавірусу 1,6 тис. гривень, а їх щоденний обіг складав близько 20 свідоцтв. Діяльність злоумисників викрили та зупинила працівники СБУ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини