Головна Новини Суспільство події На Західній Україні затримали торговців підробними COVID-сертифікатами
commentss НОВИНИ Всі новини

На Західній Україні затримали торговців підробними COVID-сертифікатами

Викрито злочинне угрупування, яке розповсюджувало підробні сертифікати про вакцинацію всією Україною

1 вересня 2021, 14:18
Поділіться публікацією:

На Західній Україні затримали торговців підробними COVID-сертифікатами

Підробка документів, фото із відкритих джерел

У Львівській, Волинській та Чернівецькій областях припинено діяльність злочинного угрупування, яке виготовляло та реалізовувало міжнародні сертифікати про вакцинацію від коронавірусу. Про це повідомляє прес-служба Служби безпеки України.  

"Підробки виготовляли з використанням реквізитів ліцензованих лікарів та медичних закладів України, що дозволяло їх власникам безперешкодно перетинати кордон іноземних держав", — йдеться у повідомленні СБУ.

Слідством встановлено, що зловмисники продавали COVID-сертифікати по 1,6 тис. гривень. Попит на міжнародні свідоцтва в середньому становив 20 екземплярів на день. Свої послуги ділки пропонували через соцмережі, а фальсифіковані документи поштою надсилали замовникам.

Наразі відкрито кримінальне провадження, за ч. 3 ст. 358 "Підроблення, збут чи використання документів, печаток, штампів та бланків" Кримінального кодексу України. Зловмисників очікує обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Нагадаємо, що в Одесі міський департамент охорони здоров’я проводить перевірку інформації щодо діяльності у місті осіб, котрі займаються продажем COVID-сертифікатів, вартістю від 500 гривень до 250 доларі США.

Раніше "Коментарі"повідомляли, що за поданням СБУ Рада Національної Безпеки і Оборони України запровадила санкції стосовно відеоблогера Анатолія Шарія, його дружини Ольги Шарій, матері дружини Шарія Алли Бондаренко та сайту "Страна". За словами керівника СБУ Івана Баканова, санкції орієнтовані на протидію поширенню російської агресії та розпалюванню гібридної війни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини