Головна Новини Суспільство медицина В Одесі оголосили бій продавцям «липових» COVID-сертифікатів
commentss НОВИНИ Всі новини

В Одесі оголосили бій продавцям «липових» COVID-сертифікатів

В Одесі перевіряють інформацію місцевих ЗМІ про факти продажу сертифікатів про вакцинацію без її проведення

31 серпня 2021, 14:48
Поділіться публікацією:

В Одесі оголосили бій продавцям «липових» COVID-сертифікатів

COVID-сертифікат, фото з відкритих джерел

В Одесі перевіряється інформація про можливу торгівлю сертифікатами про вакцинацію медичними працівниками. Про це на своїй Facebook-сторінці повідомив очільник Одеського міського департаменту охорони здоров'я Левон Нікогосян.

Причиною для проведення перевірки стала публікація в ряді місцевих ЗМІ статей про механізми купівлі COVID-сертифікатів в Одесі. Так, за даними журналістів, документ, придбаний безпосередньо у лікаря обійдеться від 500 гривень, а якщо купувати підроблений сертифікат через турфірму, то доведеться заплатити до 250 доларів.

Оприлюднення такої інформації викликало бурхливе обговорення жителів Південної Пальміри та спровокувало міськздоров Одеси на запуск серйозної перевірки.

"Цей факт ми перевіряємо. Якщо він підтвердиться — вживемо заходів і розповімо про це публічно. Не хочу навіть міркувати про те, чим може керуватися людина, яка займається подібним "бізнесом". Це тотальна безвідповідальність і повна моральна яма", — написав голова Одеського департаменту охорони здоров'я.

Втім, Левон Нікогосян крім призову громадян відповідально ставитися до власного здоров'я, волає і до матеріальної сторони питання, відзначаючи, що не має сенсу платити за те, що можна зробити безплатно.

Головний медик Одеси зазначає, що зараз абсолютно безоплатно можна вибрати для вакцинації один з чотирьох препаратів, сертифікованих в Україні та рекомендованих до застосування Всесвітньою організацією охорони здоров'я: Coronavac, AstraZeneca, Pfizer чи Moderna.

Також Левон Нікогосян закликає усіх, хто зіткнеться з пропозицією придбати сертифікат про вакцинацію, повідомляти про подібні факти та ділитися контактами підприємливих громадян.


Раніше "Коментарі" повідомляли, що українські цифрові COVID-сертифікати без проблем приймають за кордоном.     



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини