Головна Новини Суспільство Кримінал У будинок заступника ОП кинули коктейль Молотова: що відомо про зловмисника
commentss НОВИНИ Всі новини

У будинок заступника ОП кинули коктейль Молотова: що відомо про зловмисника

Пляшки із запалювальною сумішшю кидались на подвір'я чиновника. Правоохоронці спрацювали оперативно

22 жовтня 2021, 12:10
Поділіться публікацією:

Нападника затримано, повідомляє прес-служба СБУ. З'ясовується ім'я замовника та мотиви злочину.

У будинок заступника ОП кинули коктейль Молотова: що відомо про зловмисника

Пляшки із запалювальною сумішшю, вилучені правоохоронцями - фото СБУ

Напад на дім Ігоря Жовкви, заступника керівника Офісу Президента, відповідального за питання євроінтеграції, відбувся вночі 22 березня. О четвертій годині зловмисник кинув на подвір'я будинку, розташованого у Дарницькому районі столиці, пляшку з коктейлем Молотова. Працівники Нацполіції його негайно затримали та допитали.

Зловмисником виявився 25-річний громадянин, безробітний та бездомний. Місце народження – селище Косарі у Кам'янському районі Черкаської області, де проживає біля двох тисяч осіб та де розташований спиртовий завод, що випускає горілку "Холодний Яр". Чоловік розповів, що побачив оголошення з пропозицією роботи: потрібно підпалити дім певної незнайомої йому людини. Він відгукнувся на оголошення, але із замовником не зустрічався особисто, а усі інструкції отримував через Телеграм. За підпал йому пообіцяли чотири тис. дол. Про мотиви підпалу нічого не знає.

Правоохоронці продовжують слідство, щоб з'ясувати, хто був замовником підпалу. Між тим виконавця затримано згідно зі с. 208 КК України, яка регламентує затримання зловмисників на місці скоєння злочину або неподалік від цього місця за свідченнями очевидців, свідків або явних доказів.

Ігор Жовква – чиновник з великим досвідом роботи у державних установах. Після закінчення КНУ ім. Т. Г. Шевченка він працював помічником нардепа, консультантом у Адміністрації Президента Леоніда Кучми, керівником у Секретаріаті Президента, у 2008-2014 рр. був дотичний до євроінтеграційних процесів та питань зовнішньої політики. У 2019 р. став працювати у Офісі Президента  України. 21 жовтня 2021 р. він зустрічався зі спецпредставником ЄС, який займається питаннями системних порушень прав людини на тимчасово окупованих територіях України.

Про те, як кілька українських каналів звинуватили Офіс Президента у тиску на журналістів, видання "Коментарі" інформувало своїх читачів раніше.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини