Головна Новини Суспільство Кримінал Тисячі витратили, ями лишилися: підряднику оголосили підозру
commentss НОВИНИ Всі новини

Тисячі витратили, ями лишилися: підряднику оголосили підозру

Підрядник за поганий ремонт отримав майже мільйон гривень

16 вересня 2021, 21:35
Поділіться публікацією:

В Житомирській області поліціянти викрили факт привласнення бюджетних коштів, які були виділено на ремонт доріг в селах. Про це повідомляють на сайті Міністерства внутрішніх справ.

Тисячі витратили, ями лишилися: підряднику оголосили підозру

Підрядник ремонтував сільські дороги, фото Нацполіції

Відомо, що 62-річному керівнику підрядної фірми, яка виконувала ремонтні роботи, слідчі Нацполіції оголосили про підозру. Чоловікові інкримінують заволодіння грошима з бюджету області.

Ремонтні роботи та грейдування сільських доріг в селах Харитонівка, Рудня та Смолівка, які знаходяться в Житомирському районі, проводилися ще в 2018 році.

Підрядник надавав замовнику робіт необхідні акти та довідки про якість нового дорожнього покриття. Фірма-підрядник отримала на свій рахунок 958 524 гривні за виконані роботи.

Будівельно-технічні експертизи були проведені через три роки. Висновки експертиз свідчать про значне завищення обсягів робіт, які начебто були виконані та завищення цін на ремонтні роботи. За матеріалами слідства, у восьми випадках було внесено завідомо неправдиві дані до офіційних документів. У результаті підрядник отримав безпідставні виплати.

Досудове слідство проводиться працівниками відділу поліції №2 у місті Коростишів за частиною 5 статті 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Якщо вину чоловіка буде доведено у суді, йому загрожує позбавлення волі на термін від 7 до 12 років.

Як повідомляв портал "Коментарі", Нацполіція викрила зловмисників, які вимагали грошей у чиновників. Фігуранти публікували неправдиві новини, які шкодили діловій репутації політиків та посадовців, кажуть у Нацполіції. За видалення інформації вимагали гроші. Працювали п'ять осіб на 13 підконтрольних вебсайтах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини