Головна Новини Суспільство події Нацполіція викрила зловмисників, які вимагали грошей у чиновників: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Нацполіція викрила зловмисників, які вимагали грошей у чиновників: подробиці

Фігуранти вимагали близько 200 тис гривень за одну видалену новину

16 вересня 2021, 18:44
Поділіться публікацією:

Співробітникі національної поліції викрили зловмисників, які вимагали у чиновників гроші за нерозповсюдження провокативної інформації. Про це повідомляють у пресцентрі Нацполіції.

Нацполіція викрила зловмисників, які вимагали грошей у чиновників: подробиці

Обшуки в офісах, фото Нацполіція

Фігуранти публікували неправдиві новини, які шкодили діловій репутації політиків та посадовців, кажуть у Нацполіції. За видалення інформації вимагали гроші. Працювали п'ять осіб на 13 підконтрольних вебсайтах. Новини стосувалися корупційної діяльності посадовців. Силовики отримували звернення від постраждалих, у яких вимагали близько 200 тис гривень за одну видалену новину. Гроші фігуранти хотіли отримати у криптовалюті. Для цього надавали інструкції для перерахунку грошей на їх електронні гаманці. 

"За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 189 (Вимагання) та ч. 2 ст. 182 (Порушення недоторканності приватного життя) Кримінального кодексу України. Учасникам угруповання може загрожувати до 12 років позбавлення волі конфіскацією майна. Тривають слідчі дії", — повідомляє Нацполіція.

Зараз правоохоронці проводять сім обшуків у офісі та оселях фігурантів у Київській, Чернігівській областях та у Києві. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Нацполіція опитала понад 180 осіб, щодо вивства мера Кривого Рогу. Слідство спростувало версію про умисне вбивство та інсценування самогубства. Залишилася головною версія про самогубство й доведення до самогубства. Правоохоронці вважають, що причинами суїциду можуть бути проблеми в особистому житті та професійній діяльності. За словами начальника слідчого управління Головного управління Нацполіції у Дніпропетровській області Олега Сліпчука, поліціянти перевірили записи відеокамер у будинку та зовні на інших будівлях й не виявили нікого стороннього в помешканні мера в ніч перед подією. Записи з камер відправлено на експертизу, що мають встановити чи немає на них монтажу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини