Головна Новини Суспільство Кримінал Сутичка між бурштинокопачами і сбушниками: на спецпризначенців напали з сокирами та бензопилами
commentss НОВИНИ Всі новини

Сутичка між бурштинокопачами і сбушниками: на спецпризначенців напали з сокирами та бензопилами

Спецпризначенці використали вогнепальну зброю і тепер триває перевірка ДБР щодо можливого перевищення повноважень

11 лютого 2022, 18:00
Поділіться публікацією:

На Рівненщині сталась сутичка між співробітниками СБУ та нелегальними бурштинокопачами. В результаті поранення отримали 5 цивільних та троє правоохоронців. Як повідомили у СБУ, копачі чинили опір працівникам служби, вчинили бійку із застосуванням ножів, сокир та бензопил. Спецпризначенцям довелось застосувати вогнепальну зброю. Тепер Державне бюро розслідувань перевіряє, чи не перевищили правоохоронці свої повноваження. Про це повідомили у пресслужбі ДБР, передає портал "Коментарі".

Сутичка між бурштинокопачами і сбушниками: на спецпризначенців напали з сокирами та бензопилами

Бурштин СБУ. Фото з сайту ДБР

Як стало відомо, сутичка сталась ще учора, 10 лютого надвечір біля села Єльне Сарнинського району Рівненської області. Групу цивільних запідозрили у незаконному видобутку бурштину. При перевірці, копачі вчинили опір, накинувшись з ножами, сокирами та бензопилами. Спецпризначенці у відповідь використали вогнепальну зброю. З пораненнями до лікарні потрапили п’ятеро селян, у них є поранення ніг та передпліччя. Загрози їхньому життю немає. Також поранення отримали троє працівників СБУ.

У ДБР почали розслідування.

"Попередня кваліфікація правопорушення: перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу із застосуванням зброї (ч. 2 ст. 365 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років", — повідомили у ДБР.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" писали про те, що 10 лютого до call-центру Служби безпеки України надійшла інформація про отримання анонімного повідомлення щодо мінування всіх торговельних центрів у містах Київ, Одеса, Харків, Дніпро та Кривий Ріг Дніпропетровської області. Такі повідомлення дестабілізують ситуацію у містах, оскільки правоохоронці змушені обов’язково перевірити кожен об’єкт. Це займає у середньому від 3 до 4 годин.  В цей час зупиняється робота закладу, проводиться евакуація усіх відвідувачів та працівників. До перевірки залучають слідчих, групу вибухотехніків та кінологів зі службовими собаками, патрульних, рятувальників та медиків  "швидкої". У СБУ провели розслідування і прийшли до висновку, що  українцям нібито платять за повідомлення про мінування спецслужби РФ. Домовленості ведуться через телеграм-чати. Тоді у Нацполіції озвучували інформацію, що за одну добу в різних містах України замінували понад 600 об'єктів.

Читайте також: В Україну прибула партія Javelin та боєприпасів від США




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини