Головна Новини Суспільство Кримінал Суддя Одеського райсуду відбуватиме покарання за ґратами: в чому його звинуватили
commentss НОВИНИ Всі новини

Суддя Одеського райсуду відбуватиме покарання за ґратами: в чому його звинуватили

Неправомірну вигоду суддя отримав в 2019 році

25 жовтня 2021, 10:25
Поділіться публікацією:

За отримання неправомірної вигоди Анатолій Целуха, що працював у районному суді Одеси, відбуватиме покарання. Про це повідомляють в прес-службі Національного антикорупційного бюро (НАБУ).

Суддя Одеського райсуду відбуватиме покарання за ґратами: в чому його звинуватили

Суддя отримав покарання у вигляді позбавлення волі, фото з відкритих джерел

Верховний Суд 22 жовтня не скасував вирок судді, що працював у Малиновському райсуді. Відомо з судової ухвали, що суддю затримали ще в  2019 році, коли він отримав долари за те, що мав "посприяти" в розгляді справи.

Целуху Вищий Антикорупційний суд визнав винуватим та призначив йому покарання у вигляді семи років позбавлення волі. Однак під час розгляду апеляції суд зменшив термін ув'язнення до п'яти років позбавлення волі. Вирок винесли відповідно до санкції статті 368 Кримінального кодексу України.

З історії кримінальної справи відомо, що одесит подав до суду на місцеве підприємство в 2017 році. У позовній заяві йшлося про те, що суд має визнати недійсним рішення підприємства про надання квартири одному з його працівників. Третьою особою був власник отриманої нерухомості. Суддя півтора року затягував розгляд справи та винесення рішення. В 2019 році суддя сказав власнику квартири, що за певну суму готовий винести рішення на його користь. "Ціна" питання — 2500 доларів США.

Прокурори спеціалізованої прокуратури в 2019 році разом з оперативниками Служби безпеки України та детективами НАБУ затримали суддю на отриманні винагороди й задокументували це.

У липні 2020 року Вищий антикорупційний суд виніс вирок у справі про отримання доларів та визнав колишнього суддю винним.

Як повідомляв портал "Коментарі", суд оштрафував популярну українську блогерку через провалену рекламу в соціальній мережі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини