Головна Новини Суспільство Кримінал Суд розгляне справу про поранення мітингувальників на Інститутській
commentss НОВИНИ Всі новини

Суд розгляне справу про поранення мітингувальників на Інститутській

Печерський районний суд Києва розгляне кримінальну справу проти офіцеру спецзагону

6 вересня 2021, 18:40
Поділіться публікацією:

Суд розгляне кримінальну справу проти офіцеру спецзагону "Омега". Про це повідомляють у прес-службі Офісу Генерального прокурора.

Суд розгляне справу про поранення мітингувальників на Інститутській

Судитимуть офіцера спецзагону "Омега", фото Прямий

Наразі до Печерського районного суду Києва направили обвинувальний акт щодо офіцера спецзагону та боротьби з тероризмом "Омега". Відомо, що підсудний раніше служив у цьому загоні кулеметником. Загін підпорядковувався управлінню Північного територіального київського командування внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ (МВС).

Відомо, що підозрюваний стріляв на ураження в учасників акцій протесту 20 лютого 2014 року на вулиці Інститутській. Колишній офіцер поранив двох осіб, що знаходилися неподалік Жовтневого палацу та біля виходу зі станції метро "Хрещатик".

Також відомо, що підозрюваний діяв разом із службовцями так званої "чорної роти" Беркуту. Міліціонери-спецпризначенці вдягли балаклави та амуніцію й цілилися у беззбройних мітингувальників задля припинення акцій протесту.

Чоловіка підозрюють у перевищенні влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, вчиненні терористичного акту, умисних вбивствах та замахах на умисні вбивства, а також перешкоджанні проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій (частина 3 статті 365 Кримінального кодексу (КК) України (в редакції від 07.04.2011); частина 3 статті 258 КК України (в редакції від 21.09.2006); пунктах 1, 5, 12 частини 2 статті 115 КК України (в редакції від 05.11.2009); частина 2 статті 15 пунктах 1, 5, 12 частини 2 статті 115 КК (в редакції від 05.11.2009); статті 340 КК України).

Як повідомляв портал "Коментарі", Шевченківський районний суд міста Київ оголосив вирок у справі "беркутівців" Віктора Ейсмонта та Володимира Мохоні за розгін Майдану 30 листопада 2013 року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ККК

6 вересня 2021, 19:23

Да весь этот майданутый скот нужно было перемолоть гусеницами танков! Из за этих тупых кастрюлеголовых ублюдков мы имеем то, что имеем!


Новини