Головна Новини Суспільство Кримінал Спроба незаконного переправлення ухилянтів: на Одещині викрили поліцейського
commentss НОВИНИ Всі новини

Спроба незаконного переправлення ухилянтів: на Одещині викрили поліцейського

ДБР заблокувало канал переправлення чоловіків призовного віку через кордон до Придністров'я

сьогодні, 12:53
Поділіться публікацією:

На Одещині правоохоронні органи спільно із СБУ заблокували спробу налагодження каналу переправлення військовозобов'язаних чоловіків через державний кордон. Організатором нелегальної схеми виявився місцевий поліцейський, який добре знав прикордонну місцевість та планував вивозити "клієнтів" до невизнаного Придністров'я.

Спроба незаконного переправлення ухилянтів: на Одещині викрили поліцейського

Схема виїзду за кордон Фото: ДБР

У вересні цього року поліцейський розпочав діяльність з організації нелегального переправлення чоловіків призовного віку за межі України. Використовуючи свої знання про прикордонну місцевість та розташування блокпостів, він почав активно підшуковувати охочих уникнути військової служби. За допомогою спільників у соціальних мережах зловмисник пропонував свої послуги за 6,5 тисяч доларів США з особи.

Деталі затримання

22 жовтня працівники ДБР затримали правоохоронця в момент, коли він намагався вивезти з країни чотирьох військовозобов'язаних чоловіків. Правоохоронця спіймали на гарячому, йому вже повідомлено про підозру у незаконному переправленні осіб через державний кордон (ч. 3 ст. 332 КК України). Зараз триває слідство, в рамках якого вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу та відсторонення його від посади. В рамках слідства ДБР та СБУ встановлюють повне коло причетних до злочинної схеми осіб. Санкція статті передбачає покарання до 9 років позбавлення волі, що може стати суворим уроком для всіх, хто намагається порушити закон та обійти службу.

Нагадаємо, поліція Донецької області викрила схему нелегального перетину кордону, затримавши організатора. За суму в 6-7 тисяч доларів, чоловік пропонував військовозобов’язаним покинути країну. Він обіцяв допомогти обійти пункти пропуску та переправити їх через кордон до Угорщини.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини