Головна Новини Суспільство Кримінал На човні до Угорщини: поліція викрила схему незаконного перетину кордону
commentss НОВИНИ Всі новини

На човні до Угорщини: поліція викрила схему незаконного перетину кордону

Затримано організатора незаконного переправлення через кордон

17 вересня 2024, 15:34
Поділіться публікацією:

Поліція Донецької області викрила схему нелегального перетину кордону, затримавши організатора. За суму в 6-7 тисяч доларів, чоловік пропонував військовозобов’язаним покинути країну. Він обіцяв допомогти обійти пункти пропуску та переправити їх через кордон до Угорщини.

На човні до Угорщини: поліція викрила схему незаконного перетину кордону

Організатор схеми переправлення чоловіків через кордон. Фото: Нацполіція

Встановлено, що 45-річний чоловік, який нині мешкає в Закарпатській області, намагався допомогти військовозобов'язаним мешканцям Донеччини нелегально залишити країну. Зловмисник домовився про зустріч із клієнтами у Виноградові, де розмістив їх у приватному будинку та пояснив схему перетину. Вони мали пройти пішки до певного пункту збору, після чого планувалося переправлення через річку на човні.

Проте правоохоронці зупинили цю схему. Співробітники міграційної поліції, слідчі та СБУ провели операцію із затримання підозрюваного. Під час обшуків вилучено значні суми грошей: 13 000 доларів та 1200 євро, а також мобільні телефони.

Організатора переправлення затримано відповідно до ст. 208 КПК України, йому оголошено підозру за ч. 3 ст. 332 ККУ — незаконне переправлення осіб через державний кордон. Санкція передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від семи до дев'яти років із можливістю конфіскації майна. Суд вже обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, на кордоні з Польщею зафіксовано три інциденти, що свідчать про можливі протиправні дії, пов’язані з укладанням шлюбів без реальних намірів створення сім’ї. У першому випадку 28-річний мешканець Рівненщини уклав шлюб зі своєю 40-річною тещею, яка є особою з інвалідністю I групи. Про інші два випадки – читайте за посиланням.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини