Головна Новини Суспільство Кримінал СБУ затримала коригувальників вогню та завербованих ворогом агентів
commentss НОВИНИ Всі новини

СБУ затримала коригувальників вогню та завербованих ворогом агентів

В чотирьох областях затримано пособників російських окупантів

12 квітня 2022, 15:50
Поділіться публікацією:

На території України правоохоронці продовжують затримувати диверсантів, що працюють на ворога. Завербовані зобов'язуються передавати російським окупантам пересування українських військ, кількість та місцерозташування позицій територіальної оборони тощо. Про це повідомляють в Службі безпеки України.

СБУ затримала коригувальників вогню та завербованих ворогом агентів

Підбита ворожа техніка, фото Facebook

Затримано в Миколаївській області місцевого, що "працював" розвідником і коригувальником на користь ворога. Чоловік мав від кураторів завдання повідомляти про дислокацію військ, об'єкти інфраструктури, геолокаційні дані, кількість жертв. Агент мав контакти штабу військово-повітряних сил рф в анексованому Криму. Диверсанта затримано.

У Донецькій області на бойовиків та терористів працювало троє громадян. Чоловік з Великої Новосілки передавав учасникам терористичного угрупування "ДНР" дані про позиції та кількість українських військ на території Волноваського району. Інший затриманий — працівник служби охорони регіональної філії "Укрзалізниці". Чоловік обіймав керівну посаду, надавав ворогу дані про пересування військової техніки. наявність блок-постів, стан евакуації населення, діяльність правоохоронців, стан об’єктів "Укрзалізниці".

Також затримали чоловіка, що "зливав" дані про блокпости та дислокацію угрупуванням "ДНР".

В Луганській області викрито агентурну мережу росії, яка діяла в Лисичанську. Затримано організатора та активних учасників. Диверсанти повідомляли місцерозташування військових та наслідки ворожих обстрілів Лисичанська, Кремінної та Рубіжного.

У Запорізькій області місцевий "коригував" вогонь, щоб окупанти мали можливість обстрілювати позиції наших військових, передавав ворогу інформацію.

Слідчі проводять допити затриманих. Нагадаємо, що відповідно до змін в законодавстві, за державну зраду загрожує довічне позбавлення волі.

Як повідомляв портал, окупанти вербують підлітків, аби діти повідомляли позиції українських військових. Такі випадки вже зафіксовані правоохоронцями.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/SBUkr
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини