Головна Новини Суспільство Кримінал Реєстр педофілів: як захистити українських дітей від зґвалтувань
commentss НОВИНИ Всі новини

Реєстр педофілів: як захистити українських дітей від зґвалтувань

Список злочинців, які вчинили сексуальне насильство щодо дітей, наповнюється, але через деякі проблеми ще не працює

26 жовтня 2021, 18:58
Поділіться публікацією:

Мінюст України найближчим часом запустить реєстр сексуальних злочинців, від яких постраждали діти, інформує прес-служба відомства.

Реєстр педофілів: як захистити українських дітей від зґвалтувань

Педофілія - злочинний статевий потяг до дітей - фото з мережі

Олена Висоцька, заступниця міністра юстиції, розповіла в ефірі одного з телеканалів про те, що робиться для запуску реєстру. Працівники Мінюсту, прокуратури та судів наповнюють базу даних інформацією про осіб, які наразі відбуває покарання, і про тих, хто вже його відбув – щоб ніхто не був пропущений. Станом на сьогодні до бази внесли вже 171 людину. Доступ до списку ще закритий, так як тривають тестові роботи.

Причина запровадження реєстру педофілів – подальша цифровізація діяльності держави, щоб життя громадян було безпечнішим та зручнішим. Досвід США, Канади, багатьох країн Європи показав, що подібні відкриті дані дійсно захищають дітей. Заступниця міністра пояснила, що до списку звертатимуться школи, лікарні, інші заклади, як контактують з неповнолітніми. Вони матимуться можливість перевірити, чи особа, яка хоче у них працевлаштуватись, дійсно не є педофілом.

Проблеми із заповненням реєстру є і вони пов'язані з українським законодавством. Для того, щоб ім'я злочинця з'явилось у реєстрі, обов'язково має бути ухвала суду. З одного боку, це ускладнює процес, з іншого – захищає права людини. Хоча, якщо особа має судимість за статтями, пов'язаними із злочинами проти дітей, то суди завжди приймають потрібні рішення.

Заступниця міністра юстиції резюмувала, що незабаром Україна матиме реєстр злочинців-педофілів, який можна буде цивілізовано та ефективно використовувати.

Про злочинця з Рівненської області, які гвалтував 10-річну дівчинку, видання "Коментарі" публікувало відповідний матеріал раніше.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини