Головна Новини Суспільство Кримінал Продали неякісні консерви для армії: кого підозрюють в розтраті бюджетних грошей
commentss НОВИНИ Всі новини

Продали неякісні консерви для армії: кого підозрюють в розтраті бюджетних грошей

У лабораторії виявили, що консерви не відповідають вимогам держстандартів

27 серпня 2021, 14:30
Поділіться публікацією:

Одному з підприємців, що переміг в тендерних закупівлях на поставку продуктів для військових, повідомили про підозру. Про це повідомляють в прес-службі прокуратури міста Києва.

Продали неякісні консерви для армії: кого підозрюють в розтраті бюджетних грошей

Київського підприємця підозрюють в розтраті бюджетних грошей, фото прокуратура Києва

Відомо, що між фізичною особою підприємцем (ФОП) та однією з військових частин столиці уклали договір про поставку м'ясних консервів для харчування армійців. За умовами договору підприємець мав доставити 10 тон консервів на суму 800 тисяч гривень. Консерви підприємець доставив, бюджетні гроші отримав.

Зразки продукції взяли на аналіз до лабораторії. За даними експертного висновку Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи, продукція не відповідає нормам держстандартів (ДСТУ) та іншим вимогам до харчових продуктів.

Оскільки підприємець знав, що поставляє неякісні продукти й всеодно їх продав, йому повідомлено про підозру в розтраті та привласненні бюджетних грошей у особливо великих розмірах (частина 5 статті 191 Кримінального кодексу України).

Поліція разом з прокуратурою та працівниками Департаменту військової контррозвідки Служби безпеки України продовжують слідство. Адже є інформація, що випадок постачання неякісних продуктів військовим не перший й до правопорушень може бути причетна більша кількість бізнесменів. Наразі проводяться обшуки на фірмах, що також уклали договори з військовими частинами щодо забезпечення їх продуктами харчування, слідчі збирають зразки продуктів для експертиз.

Як писав портал "Коментарі", ексчиновника підозрюють в неякісних закупівлях техніки для оборонної галузі. За матеріалами слідства, посадовець провів закупівлю неякісні антиснайперські системи. Загальна вартість систем становить майже 9 мільйонів гривень.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини