Головна Новини Суспільство Кримінал Неякісна техніка для ЗСУ: як просувається розслідування у справі
commentss НОВИНИ Всі новини

Неякісна техніка для ЗСУ: як просувається розслідування у справі

Підозрюваному загрожує позбавлення волі на строк до 10 років

17 серпня 2021, 17:40
Поділіться публікацією:

Ексчиновника підозрюють в неякісних закупівлях техніки для оборонної галузі. Про це повідомляється на сайті Державного бюро розслідувань (ДБР).

Неякісна техніка для ЗСУ: як просувається розслідування у справі

Чиновника підозрюють в перевищенні службових повноважень, фото ДБР

Відомо, що 16 серпня колишній директор Департаменту Міністерства оборони України отримав повідомлення про підозру в перевищенні військовим службових повноважень. Чиновнику інкримінують вчинення злочину передбаченого частиною 4 статті 426-1 Кримінального кодексу України.

За матеріалами слідства, посадовець провів закупівлю неякісні антиснайперські системи. Загальна вартість систем становить майже 9 мільйонів гривень. Втім, техніку відправили на експертизу. З'ясувалося, що антиснайперські системи мають елементи, які дозволяють ворожим підрозділам вирахувати розміщення техніки на полі бою. Виявлені демаскуючі елементи в системах ставили під загрозу життя військовослужбовців Збройних Сил України.

Також відомо, що ці системи взагалі не відповідали потребам закупівлі. Слідство вважає, що сума закупівлі дорівнює сумі завданих збитків державі.

Наразі слідство в рамках провадження триває під керівництвом Офісу Генерального прокурора. Підозрюваному суд обере міру запобіжного заходу.

Якщо вина військового буде доведена, його можуть позбавити волі на строк від семи до десяти років.

Портал "Коментарі" писав, що детективи НАБУ разом з прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури 10 серпня провели затримання підозрюваних у розтраті 26,8 млн гривень. Також ми писали про новітні розробки для оборони, які представили на Міжнародному оборонному інвестиційному форумі українські школярі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини