Головна Новини Суспільство Кримінал Позбавлено адвокатського статусу: російську пропагандистку виключили з реєстру
commentss НОВИНИ Всі новини

Позбавлено адвокатського статусу: російську пропагандистку виключили з реєстру

Впливова діячка втратила право на адвокатську діяльність в Україні

сьогодні, 18:35
Поділіться публікацією:

В Україні прийнято важливе рішення щодо російської пропагандистки, яка раніше займала посаду адвоката. За ініціативи Офісу Генерального прокурора, Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія адвокатури Житомирської області позбавила її права на заняття адвокатською діяльністю. 

Позбавлено адвокатського статусу: російську пропагандистку виключили з реєстру

Російська пропагандистка. Фото: gp.gov.ua

Обвинувачення та докази

Нагадаємо, що у березні 2023 року прокурори подали до суду обвинувальний акт проти цієї особи. Вона обвинувачується у публічних закликах до насильницької зміни конституційного ладу України, захоплення державної влади та зміни меж території. Крім того, їй ставлять у провину заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України та виправдання війни.

Пропаганда під час війни

Розслідування показало, що після початку повномасштабного вторгнення РФ на територію України, з березня 2022 року, обвинувачена активно використовувала пропагандистські канали для висловлення своїх думок щодо суспільно-політичної ситуації в Україні. Вона систематично ідеологічно обґрунтовувала існування самопроголошених республік і закликала до насильницької зміни влади.

Розслідування та правові наслідки

Досудове розслідування проводилося слідчими Головного слідчого управління Служби безпеки України за оперативного супроводу Департаменту кіберполіції Національної поліції України.

Нагадаємо, у центрі нового скандалу – голова шостого Апеляційного адміністративного суду Олена Кузьмішина. Видання Українські новини повідомило, що суддя провела 10 днів на розкішному курорті Сицилії, витративши майже 35 тисяч євро на відпочинок, оминувши заборону про невиїзд посадовців за кордон. 

Крім того, “Коментарі” писали, що Слідча антикорупційна прокуратура (САП) підозрює ексзаступника глави Офісу президента у незаконному збагаченні на суму 15,7 млн гривень. Хоча в САП не називають прізвище, йдеться про Андрія Смирнова.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини