Головна Новини Суспільство Скандали НАБУ перевіряє факти фальсифікації відряджень і незаконного збагачення судді Кузьмішиної - джерела
commentss НОВИНИ Всі новини

НАБУ перевіряє факти фальсифікації відряджень і незаконного збагачення судді Кузьмішиної - джерела

Скандал із суддею Кузьмішиною: НАБУ перевіряє законність відрядження до Італії

13 вересня 2024, 15:20
Поділіться публікацією:

У центрі нового скандалу – голова шостого Апеляційного адміністративного суду Олена Кузьмішина. Видання Українські новини повідомило, що суддя провела 10 днів на розкішному курорті Сицилії, витративши майже 35 тисяч євро на відпочинок, оминувши заборону про невиїзд посадовців за кордон. 

НАБУ перевіряє факти фальсифікації відряджень і незаконного збагачення судді Кузьмішиної - джерела

НАБУ викрило незаконні канікули Кузьмішиної на Сицилі

Наразі слідчі НАБУ перевіряють, як Кузьмішина могла оформити документи про відрядження і не заявити про великі витрати під час свого відпочинку в одному з найдорожчих готелів Італії — San Domenico Palace, Four Seasons Hotel. Вона витратила там близько 35 тисяч євро.

Українські новини повідомляють, що Кузьмішина поїхала за кордон під виглядом супроводження своєї неповнолітньої доньки. Але офіційна причина її поїздки була зовсім інша – участь у міжнародному юридичному форумі, який, як виявилося, взагалі не проводився в той час.

Зазначимо, що закони України забороняють держслужбовцям, включно з суддями, виїзд за кордон під час воєнного стану, якщо це не службове відрядження з офіційного дозволу. Такі правила мають на меті запобігти ухиленню від обов'язків або незаконному вивезенню коштів за межі країни у час війни.

Наразі НАБУ зосереджено на вивченні джерел доходів судді, що дали їй можливість здійснити таку дорогу поїздку, та на перевірці, чи були ці кошти задекларовані.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини