Головна Новини Суспільство Кримінал Поліція на деокупованих територіях задокументувала понад 5 тисяч воєнних злочинів росіян
commentss НОВИНИ Всі новини

Поліція на деокупованих територіях задокументувала понад 5 тисяч воєнних злочинів росіян

Найбільше окупанти скаженіли на Харківщині, там зареєстровано понад 4 тисяч злочинів

29 грудня 2022, 20:29
Поділіться публікацією:

Правоохоронці відновлюють правопорядок на звільнених від ворожих військ територіях України. Про це сьогодні повідомив начальник Департаменту організаційно-аналітичного забезпечення та оперативного реагування Національної поліції України Олексій Сергєєв на брифінгу у Military Media Center, пишуть "Коментарі".

Поліція на деокупованих територіях задокументувала понад 5 тисяч воєнних злочинів росіян

На звільнених територіях знайшли більш як 1 100 загиблих цивільних, в тому числі й дітей

"Стабілізаційні заходи зараз тривають у 665 населених пунктах. Там проживає понад чверть мільйона громадян. Уже відновили роботу 20 підрозділів поліції, з яких 10 – у Харківській області, 7 – на Херсонщині, 2 – у Донецькій області та 1 – у Миколаївській", — повідомив Олексій Сергєєв.

Начальник департаменту Нацполіції додав, що мешканці деокупованих територій мають змогу у будь-який час доби звернутися до поліції на лінію "102" та повідомити про подію чи правопорушення.

"З початку деокупаційних заходів поліція у Донецькій, Миколаївській, Харківській та Херсонській областях виявила тіла 1 116 цивільних осіб, з них 31 – діти. У деокупованих регіонах цих областей слідчі поліції задокументували 5 398 воєнних злочинів. Абсолютна більшість з яких – 4088 – у Харківській області, 609 – у Херсонській, 542 – у Миколаївській та 88 – на Луганщині".

З початку повномасштабного вторгнення країни-терористки на українську землю кількість розпочатих кримінальних проваджень за фактами вчинення військовослужбовцями збройних сил РФ та їхніми посібниками - понад 53,7 тис. З них найбільше: за ст. 438 (Порушення законів та звичаїв війни) – 42,1 тис., ст. 110 (Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) – 9,2 тис., ст. 111-1 (Колабораційна діяльність) – понад 2,2 тис.

За фактами співпраці з країною-агресором 452 колаборантам уже повідомлено про підозру, а 243 провадження відповідної категорії спрямовано до суду.

Нагадаємо, як писали "Коментарі", у Міноборони розповіли, яке завдання окупантам поставив Кремль до кінця року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

74747

29 грудня 2022, 23:27

Найди себе cнегуpочку на ночь (без шлюx и pазводил), здесь девyшки ищут только сekcа, многие готовы на экcпеpименты------ https://min.lc/sisy


Новини