Головна Новини Суспільство Кримінал Під час обшуків у лікарки з Житомира знайшли 4,4 млн гривень: чим вона займалась
commentss НОВИНИ Всі новини

Під час обшуків у лікарки з Житомира знайшли 4,4 млн гривень: чим вона займалась

Поліція вилучила 4,4 млн коштів у лікарки, яка підробляла документи для ухилянтів.

сьогодні, 11:11
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Правоохоронці Житомирщини продовжують розслідування масштабної корупційної схеми, у якій брали участь медичні працівники. Йдеться про допомогу військовозобов'язаним уникнути мобілізації шляхом отримання фіктивних документів про інвалідність. Однією з ключових фігуранток стала лікарка, яка видавала підроблені висновки магнітно-резонансної томографії (МРТ).

Під час обшуків у лікарки з Житомира знайшли 4,4 млн гривень: чим вона займалась

У Житомирі поліція провела обшуки у лікарки. Фото: Нацполіція

За даними слідства, 56-річна лікарка працювала в одному з діагностичних центрів Житомира. Протягом кількох років вона видавала підроблені МРТ-висновки для чоловіків призовного віку, які не проходили реальних обстежень. Ці документи стали підставою для отримання фіктивних груп інвалідності, що дозволяло уникнути мобілізації.

Як наслідок правоохоронні органи здійснили обшук у будинку лікарки. У ході обшуків поліція вилучила 80 тисяч доларів, понад 23 тисячі євро, а також жорсткі диски, ноутбук, мобільні телефони та інші докази її участі у протиправній діяльності. Загальна сума вилучених коштів перевищує 4,4 мільйона гривень.

Як повідомляє Поліція Житомирської області, розслідування цієї корупційної схеми триває. Лікарку підозрюють у прийнятті неправомірної вигоди, що кваліфікується за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Підозрюваній загрожує до 10 років ув’язнення.

Цей не перший випадок подібної корупції на Житомирщині: у серпні цього року було затримано медсестру одного з медичних закладів Житомира за хабарництво, пов’язане з видачею груп інвалідності для військовозобов’язаних.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що хірурга з Рівненщини судитимуть за підроблені діагнози для ухилянтів

Також "Коментарі" писали, що у "Слузі Народу" відреагували на депутатку, яка викидала сумки з грошима під час обшуку ДБР.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/zt_police/9688

Новини