Головна Новини Суспільство Кримінал Олексію Ковальову повідомили про підозру, - ДБР
commentss НОВИНИ Всі новини

Олексію Ковальову повідомили про підозру, - ДБР

Одному з колаборантів в Херсоні повідомлено про підозру в держзраді

6 липня 2022, 15:57
Поділіться публікацією:








Генеральний прокурор України на підставі зібраних Державним бюро розслідувань доказів повідомила про підозру народному депутату України Олексію Ковальову, передає прес-служба Офісу Генерального прокурора.

Олексію Ковальову повідомили про підозру, - ДБР

фото з фейсбук

Працівники Державного бюро розслідувань у квітні 2022 року відкрили кримінальне провадження відносно народного депутата України, який після повномасштабного вторгнення російської федерації в лютому перебуває на тимчасово окупованій території Херсонської області та співпрацює з окупаційними військами.

У ході розслідування встановлено, що на початку липня цього року Олексій Ковальов обійняв посаду заступника голови у незаконно створеному окупаційною адміністрацією держави-агресора — "уряді Херсонської області".

Також народний депутат 8 червня 2022 року на своїй сторінці у соціальній мережі розмістив публікацію про нібито інтеграцію до країни-агресора частини України з метою здійснення впливу на громадськість та маніпуляцію свідомості.

Дії підозрюваного депутата кваліфіковано за частиною 2 статті 111 (державна зрада в умовах воєнного стану), частиною 1 статті 111-1 Кримінального кодексу України (пособництво державі-агресору). Санкція статей передбачає покарання до 15 років або довічне позбавлення волі, з конфіскацію майна. Досудове розслідування в справі триває.

Як писав портал "Коментарі", суд наклав арешт на гелікоптер та літак народного депутата, якого підозрюють в державній зраді. Транспортними засобами користувалася родина Медведчука. Також в повідомленні йдеться про арешт комплексу "Ведмежа діброва" та інші активи, кінцевим бенефіціаром яких є дружина народного депутата. Як повідомляється, комплекс "Ведмежа діброва" називають дачею Медведчуків.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини