Головна Новини Суспільство Кримінал Нова зачіпка у справі підриву "Північного потоку": слід веде до росіянки
commentss НОВИНИ Всі новини

Нова зачіпка у справі підриву "Північного потоку": слід веде до росіянки

Журналістське розслідування виявило причетність росіянки до вибухів на газопроводах "Північний потік". Вона раніше проводила вибори в анексованому Криму.

12 липня 2023, 09:33 comments1039
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Громадянка Росії причетна до підриву газопроводів "Північний потік" і "Північний потік-2", стверджується у спільному розслідування німецьких телеканалів RTL та NTV. Компанія росіянки орендувала в Польщі човен, який використовувався для диверсій. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на NTV.

Нова зачіпка у справі підриву "Північного потоку": слід веде до росіянки

Нова зачіпка у справі підриву "Північного потоку". Фото з відкритих джерел

Наразі досі залишається невідомим, хто стоїть за підривом газопроводів "Північний потік". Німецькі слідчі виявили вітрильну яхту "Андромеда". На цьому судні знайшли залишки вибухівки і за попередніми даними спецкоманда з України використовувала яхту для підриву трубопроводів, а човен орендувало туристичне агентство з Варшави, яке, як стверджується, належить кільком українцям.

Однак розслідування RTL та NTV вказують, що одна з жінок, яку зазначено в документах виявилась росіянкою. Назва компанії, яка орендувала судно "Feeria Lwowa" і на її сайті вказано, що вона виступає за "абсолютну прозорість і повагу до звичаїв". Однак виявилось, що на самому сайті відгуки клієнтів фальшиві, а фотографії взяті з інтернету. Цією фірмою володіють дві жінки Наталія та Діана, остання має 95% компанії.

Як показали розслідування RTL та NTV у витягах з комерційного реєстру "Feeria Lwowa" вказано адресу в Керчі – це українське місто, яке було окуповано Росією з 2014 року. Виявилось, що жінка має російський паспорт, а останні фото у її соцмережах були викладені у червні, де вона позує перед футбольним стадіоном у Краснодарі. Політик ХДС Родеріх Кізеветтер пояснює, що жінка не могла б безпечно та вільно пересуватись у Росії, якби діяла проти цієї країни. RTL зв’язались з жінкою і та підтвердила, що перебуває у Росії, окрім того, вона кілька разів була членом виборчої комісії в окупованому Криму.

На думку політика ХДС Кізеветтера, нові відкриття повинні мати прямі наслідки для німецьких слідчих у справі вибухів на "Північному потоці".

"Я сподіваюся, що генеральний прокурор проведе розслідування в цих напрямках. Це треба вирішувати юридично", — сказав Родеріх Кізеветтер.

Видання NTV взяло коментарі в експертів з безпеки ХДС, які заявили, що "Росія причетна до цієї атаки".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що шведський прокурор назвав дату оголошення винних у підриві "Північного потоку".

Також "Коментарі" писали про прокурора Швеції, який окреслив підозрюваних у диверсії на Nord Stream.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Бог

12 липня 2023, 08:44

Что за дебилизм напИсан в статейке.Всем,кто яаляеться человеком,а не дегенератом ясно,что подорвали газопроводы,норвежцы с бриттами по указке пендосов-логика железная-кому это выгодно.И только западные педерасты с укропитеками доказывают свою дебильность новвми тупыми версиями.


Новини