Головна Новини Суспільство Кримінал Не перша корупційна схема на хімзаводі: що нового виявили слідчі НАБУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Не перша корупційна схема на хімзаводі: що нового виявили слідчі НАБУ

Відкрито ще низку проваджень за фактами інших зловживань посадовців заводу

9 вересня 2021, 18:35
Поділіться публікацією:

Не перша корупційна схема на хімзаводі: що нового виявили слідчі НАБУ

Слідство продовжить вивчати діяльність заводу, фото з відкритих джерел

На підприємстві "Науково-виробниче об’єднання "Павлоградський хімічний завод" слідчі виявили нову корупційну схему. Про це повідомляють в Національному антикорупційному бюро (НАБУ).

Така корупційна схема стала другою, адже НАБУ у 2017 році вже скерували до суду справу, де підозрюваним був комерційний директор заводу. Тоді сума збитків підприємству була меншою — 7 мільйонів гривень. Після одного гучного розслідування виявили нову корупцію.

Слідчі НАБУ дослідили діяльність підприємства інших періодів й знайшли більші суми зловживань.

9 вересня про підозру оголошено генеральному директору заводу. Керівника підприємства підозрюють у тому, що через його зловживання службовим становищем завод недоотримав мільйони гривень прибутків. Мова йде про 43 мільйони 300 тисяч гривень. Правова кваліфікація — вчинення злочину, передбаченого частиною 2 статті 364 Кримінального кодексу України.

За матеріалами слідства, гендиректор, комерційний директор заводу, керівники двох приватних фірм вирішили реалізувати корупційну схему ексклюзивної реалізації товарів, які виробляє завод.

Товари, а саме вибухові речовини, продавалися через компанії-посередниці за цінами, що на 30% вищі, ніж закупівельні ціни на заводі. Вибухівку для гірничо-збагачувальних комбінатів постачали напряму від заводу без ресурсів посередників.

Працівники заводу відмовлялися напряму укладати договори із покупцями та рекомендували робити це через посередників. Також відкрито ще низку проваджень за фактами інших зловживань посадовців заводу. Директорам компаній-посередниць повідомлено про підозру в серпні 2021 року.

Як повідомляв портал "Коментарі", долю чиновника, що хотів заробити 400 тисяч доларів, вирішуватиме суд.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини