Головна Новини Суспільство Кримінал Наживалися на військових: Ліквідували масштабну схему розкрадання продуктів
commentss НОВИНИ Всі новини

Наживалися на військових: Ліквідували масштабну схему розкрадання продуктів

Силовики вилучили чималу суму грошей, «чорну» бухгалтерію та харчові продукти, які ділки підготували для продажу

16 січня 2023, 15:15
Поділіться публікацією:

Правоохоронці затримали ділків, які намагаються нечесно заробити на закупівлях для Збройних Сил України, попри масштабну війну. Державне бюро розслідувань (ДБР) продовжує системну роботу з виявлення та блокування різноманітних оборудок, за якими хтиві підприємці намагаються нажитися, пишуть "Коментарі".

Наживалися на військових: Ліквідували масштабну схему розкрадання продуктів

ДБР блокувало схему масштабного розкрадання продуктів для військових. Фото ДБР

ДБРівці, поліціянти та контррозвідники СБУ викрили організовану групу, яка привласнювала та перепродувала харчові продукти, що призначалися для ЗСУ. Одне із приватних підприємств здійснювало постачанням харчових продуктів у понад 45 військових формувань. Лише за пів року війни воно отримало військових підрядів на понад 2 млрд грн.

У документах підприємці фіксували одну кількість продуктів, а до військових надсилали зовсім інші об’єми. Залишки ж товарів перепродавали через мережу посередників.

Під час масштабної спецоперації силовики провели майже 70 обшуків. В результаті вилучили понад 30 тисяч банок тушкованої продукції загальною вагою більш як 7 тонн. Уся вона була готова для збуту. Знайшли й практично 4 млн грн в різній валюті, ймовірно отриманих злочинним шляхом.

Як інформують в пресслужбі СБУ, вилучені продукти передадуть військовим. А з метою відшкодування збитків у зловмисників вилучили десятки автомобілів, на яких перевозили крадені продукти, а також чорнову документацію, яка підтверджує протиправну діяльність.

Одному з представників фірми вже й повідомили про підозру у привласненні, розтраті майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем — ч. 4 ст. 191 КК України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років. Вирішується питання щодо повідомлення про підозру іншим фігурантам.

Як писали "Коментарі" раніше, правоохоронці викрили ексдепутата Валерія Горбатова, що був народним депутатом, а раніше керівником Ради міністрів АР Крим.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини